adscode
adscode

Eş durumu özrü, biraz daha esnetilmeli

Başbakan Davutoğlu, eşi özelde çalışanlar için aranan kesintisiz 3 yıl şartının, 2 yıla indirileceğini söylemişti. Bu düzenleme yapılırken "kesintisiz" şartı da yeniden düzenlenmelidir.

Eş durumu özrü, biraz daha esnetilmeli
Eğitim
Eşi özel sektörde çalışan ve eş durumuna bağlı özür grubu yer değiştirme isteyecek olan devlet memurlarına geçen yıl getirilen "en az 3 yıl kesintisiz ve aynı yerde sigortalı çalışmış olmak" şartının 2 yıl olarak değiştirileceğini sayın Başbakan açıklamıştı.

Bu yaklaşımı olumlu buluyoruz fakat aynı maddede yapılacak değişiklikte kesintisiz şartı da kaldırılmalıdır. Çünkü: kişi sonuçta özel sektörde çalışmaktadır ve iş değişikliği söz konusu olabilir. İş değişikliğinde geçen birkaç günlük sürenin kesinti kabul edilmesi sonucunda bu haktan yararlanamayacak memurlara haksızlık yapılmış olur.

"Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere"
ifadesinin,

"Kamu personeli olmayan eşinin, son iki yılda en az 600 gün ve bunun en az son 300 günü son işyerinde sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere"

şeklinde değiştirilmesini önerebiliriz.

Maksut BALMUK
Öğretmen
memurlar.net

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)