adscode
adscode

Eskişehir Bölgesi TÜBİTAK'ta Türkiye İkincisi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ’nin Eskişehir Bölge Koordinatörlüğünü yapmakta olduğu, TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması…

Eskişehir Bölgesi TÜBİTAK'ta Türkiye İkincisi
Üniversite

 

ESKİŞEHİR BÖLGESİ EN İYİLER ARASINDA

Geçen yıl TÜBİTAK Eskişehir Bölge koordinatörlüğüne atanan ve 379 olan toplam proje sayısının 1273’e çıkarılmasını sağlayan Artvinli, yeniden atandığı koordinatörlük görevinde Eskişehir Bölgesinin bu yıl da geçen yıla göre en çok proje üreten bölge olduğunu açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre; “Başvuru Sayısı” bakımından; ESKİŞEHİR BÖLGESİ (bağlı iller: Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova) geçen yıl 1273 olan toplam proje başvuru sayısını, bu yıl 2119’a çıkarmış ve toplam 12 proje bölgesi içinde Türkiye ikincisi olmuştur. 

YARIŞMALARDAKİ YENİ BRANŞ: TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 

Yarışmanın Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji ile bu yıl Türk Dili ve Edebiyatı’nın da eklenerek 10 branşta yapıldığını belirten Doç. Dr. Artvinli, yapılan başvurularda ESKİŞEHİR BÖLGESİ’nin proje sayısını geçen yıla göre 846 adet artırdığını ve bir önceki yıla göre tüm Türkiye’de “EN FAZLA PROJE ÜRETEN BÖLGE” konumuna geldiğini açıkladı. Yine TÜBİTAK’ın bu yıl için 13775 toplam proje başvuru artışına en büyük katkıyı da bu yolla Eskişehir Bölgesi sağlamış oldu. Dolayısıyla proje tabanlı öğrenmenin en çok yaygınlaştığı ve geliştiği bir bölge haline gelmiştir.

ÖĞRETMEN EĞİTİMİNİN ÖNEMİ

TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ yaptığı açıklamada şöyle devam etti. Koordinatörlüğümüze bağlı illerdeki İl Milli Eğitim müdürlükleriyle işbirliği halinde öğretmenlere yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz “Bilimsel Proje Danışmanlığı” eğitimlerinin meyvesini almaya başladık. Nitekim bu anlamda bölgemize bağlı Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova illerinden toplam 1500’den fazla öğretmen ve idareciye hem günlük seminerler hem de 3 günlük ayrıntılı proje eğitimleri verdik. Öğretmen arkadaşlarımız aldıkları eğitimi ürüne dönüştürerek bu proje sayısına ulaşmamıza yardımcı oldular. Kendilerine bu fedakârca çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.

BÖLGE PROJE SERGİSİNE ÇAĞRI

Açıklamasına devam eden Doç. Dr. Artvinli proje organizasyonu hakkında da şunları belirtti: “Bölgemize başvurusu yapılan 2119 proje içinden 10 branş içinde en iyi 100 projeyi alanlarında uzman akademisyen jürilerimiz marifetiyle seçerek 30 Mart, 31 Mart ve 1 Nisan 2015 tarihleri boyunca Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Kapalı Spor Salonu’nda ziyaretçilerin ilgisine sunacağız. Bu proje sergisi öncelikle öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, AR-GE çalışanlarının ziyaret etmesi, yeni fikirlerle tanışması, özgün fikirlerden yola çıkılarak lise öğrencilerimiz tarafından üretilen projeleri tanımaları amacıyla düzenlenmektedir. Bu nedenle serginin okullar ve öğrenciler tarafından ziyaret edilmesi temel amaçtır. Bölgede yer alan bütün illerimizdeki okullarımızı, idareci ve öğretmenlerimiz ile tüm halkımızı Mart ayının son iki günü ve Nisan ayının ilk günü açık tutulacak olan Bölge Finali Sergisi’ndeki 2119 projenin en iyi 100 tanesini ziyaret etmeye davet ediyoruz. Bu tablonun oluşmasında emeği geçen,başta bölge illerimizdeki okullarda okuyan sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, Milli Eğitim Müdürü, yöneticileri ve AR-GE çalışanlarına en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz”. 

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)