adscode
adscode

ESOGÜ Amerika Semalarında Uçacak

ESOGÜ Amerika Semalarında Uçacak

ESOGÜ Amerika Semalarında Uçacak
Üniversite
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melih Cemal Kuşhan ve Arş. Gör. Selim Gürgen’nin danışmanlığında; Turabi Bayraktar, Emir Ata ve Hasan Vural’dan oluşan ESOGÜ ekibi, Cessna Aircarft Company/Raytheon Missile Systems AIAA Foundation tarafından 10-12 Nisan 2015 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Kansas eyaletinin Wichita şehrinde düzenlenecek olan ve tüm dünyadan sadece 100 üniversite takımının katılacağı Cessna Aircraft Company/Raytheon Missile Systems-Student Design/Build/Fly Competition’a katılmak için hazırlıklarına devam ediyor.

Massachusetts Institute of Technology (MIT), Columbia University in the City of New York, University of Southern California, Georgia Institute of Technology gibi ABD’nin en iyi ve en gözde üniversitelerinin katılacağı yarışmada ESOGÜ ekibinin danışmanlığı yürütecek olan Yrd. Doç. Dr. Melih Cemal Kuşhan proje hakkında bir açıklama yaparak, “Üniversitemiz Eskişehir’de ilkleri gerçekleştirmeye alışıktır ve bu yarışmadan da yüzümüzün akıyla çıkacağımıza eminim.  Çünkü ekibimiz, konusunda uzman Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarından kurulmuş olup, çalışmalarına  hızla devam etmektedir. 2006 yılında Eskişehir’e kazandırdığımız efsane arabamız “OSCAR”a ait TÜBİTAK Türkiye derecelerini, şimdi kendi tasarımımız olan uçağımızla dünya çapında tekrar üniversitemize kazandırmamamız için hiçbir sebep yoktur“ dedi.

Ekip ESOGÜ’ye uluslararası bir boyut kazandırarak değer katmayı ve en iyi uluslararası insansız hava aracı yarışmalarından biri olan yarışmada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyor.                                                                                                   
                                                                             
                                                                                                                                     

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)