adscode
adscode

Evlilik Kredisi Detayları ve EFT Saatleri

Devlet destekli evlilik kredisi almak için devletin koymuş olduğu bazı şartları yerine getiriyor olmanız gerekmektedir.

 Evlilik Kredisi Detayları ve EFT Saatleri
Türkiye'den Haberler
Devlet destekli evlilik kredisi almak için devletin koymuş olduğu bazı şartları yerine getiriyor olmanız gerekmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafınca belirlenen şartları şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Evlenecek olan çiftlerimiz 18-24 yaş arasında olmalı.
  • Türk Ceza Kanununda yer alan ağır suçlardan herhangi biri ile cezalandırılmamış olmak.
  • Maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlenemeyecek durumda olmak.
Bu şartları yerine getiriyorsanız Devlet destekli faizsiz 10.000TL banka krediniz bankada hazır. Kredinizi devlet bankasından 1 yıl geri ödemesiz alabilirsiniz. Evlenen çiftlerin 1 yıl içinde çocuk sahibi olmaları durumunda kredinizi 1 yıl daha erteleyebilirsiniz.

Devlet destekli evlilik kredisi için bilinmesi gereken diğer bir husus da, üniversite mezunu olan vatandaşlarımız için yaş aralığı 26 yaşına kadar uzatılmıştır. Evlenecek olan çiftlerimizden herhangi biri yetim veya devlet yurtlarında kalmış ise, kredinin geri ödemesi yine bakanlık tarafından en az 2 yıl olarak ötelenmek şartıyla 4 yılda geri ödenmesi istenecektir.

Evlenmeyi düşünen çiftlerimizin kredi işlemleri için banka şubelerine başvurmaları gerekmektedir. Devlet desteği ile yaşam standartlarınızı yükseltmeniz mümkün hale gelmiştir.

EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

EFT, bir baka hesabınızda olan paranın başka bir bankadaki hesaba gönderilmesi işlemine verilen addır. EFT sayesinde bir bankadan diğer bankaya yapılacak olan para transferi kolaylaşır. EFT işlemi havale işlemi gibi değildir. Bu bağlamda anlaşılması gereken şeyin; EFT için belirlenmiş ola gün ve saatlerin mevcut olduğudur. EFT’nin ne zaman hesaba geçeceği konusundaki soruların yaygınlaşmış olmasındaki neden de; bu belirlenen gün ve saatlerin varlığıdır.

EFT Sistemi

EFT sistemi havale sistemi kadar esnek ve değişken değildir. EFT, en kısıtlı hali ile anlatıldığında; iş saatleri içerisinde gerçekleştirilmesi mümkün ola para transferleri olarak da bilinebilir. EFT yapmak isteyen bireylerin mutlaka resmi olmayan tatil günlerini yahut da resmi iş günlerini tercih etmeleri gerekir. Bunun yanında EFT günlerine eklenen bir de EFT saatleri söz konusu olmaya başlamıştır. EFT saatleri genel olarak bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Fakat genelleme halinde her bankanın saba dokuz ile akşam beş arasında EFT işlemlerini yaptığını söylemek de mümkündür.

EFT Saatleri Hakkında Genel Bilgiler

EFT işlemlerinizi aynı gün ve aynı saat içerisinde halletmek istiyor iseniz mutlaka EFT saatini her iki bankanın da aktif olduğu anları belirleyerek seçmelisiniz. Eğer her iki bankanın da EFT saatleri içerisinde olduğunu biliyor iseniz işleminizin yaklaşık olarak beş dakika sürdüğünü görürsünüz. Yani; yapılan transfer işlemi beş dakika içerisinde alıcısına ulaşır.  

Ayrıca kredinotu.co sitemizde çocuk parası nasıl alınır? çocuk parası sorgulama gibi yazılarımızda mevcuttur.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)