adscode
adscode

Eyvah, eyvah, eyvah!

Yaz aylarında turizm için çok büyük fedakârlıklarda bulunduk.

Eyvah, eyvah, eyvah!
Milliyet Diyalog

Geldi, geçti.

Aradığımızı bulabildik mi?

Hiç yoktan iyiydi.

Peki, hem ekonomik hem de vicdani anlamda bir muhasebesi yapıldı mı?

Bilmiyoruz!..

Dünkü gazetemizde çok çarpıcı bir haber vardı!

Yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa’da hayatın durmasına ve her tarafın ‘kapanmasına’ yol açan ikinci dalgaya, turistler neden olmuş!

Araştırmada ikinci dalganın haziran ayında İspanya’da başladığına dikkat çekiliyor. Uzmanlar, tüm ülkeleri, sınır kontrolleri ve turistler konusunda daha dikkatli olmaya çağırdı. İsviçre’deki Basel Üniversitesi ve İspanya’daki Valencia Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırmada, virüsün, İspanya’ya gelen turistlerden kıtaya yayıldığını gösterdiği ifade edildi.

 Avrupa’da son durum

Günlük vaka sayısı 20 binden fazla olan Almanya’da yoğun bakım yataklarının yüzde 80’inin dolu olduğu belirtildi.

Vatandaşlarını Noel tatillerinde özellikle kayak yapmak için yurt dışına seyahat etmemeye çağıran Almanya hükümeti, Avrupa Birliği’nden (AB) virüsün yayılmasını önlemek için 10 Ocak’a kadar kayak gezilerini yasaklamasını talep etti.

Avusturya farklı bir yaklaşım benimseyerek tatil köylerini açmayı planlarken, Fransa farklı bir tutum sergileyerek, tatil günlerinde tatil yerlerinin açılmasına izin vereceğini duyurdu.

Avrupa genelinde en yüksek vaka sayıları, Fransa’da 2 milyon 183 bin 660, İspanya’da 1 milyon 637 bin 844, İtalya’da ise 1 milyon 509 bin 875’e ulaştı. Polonya da 941 bin 356 vaka sayısıyla 1 milyona ulaşmak üzere!..


YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)