adscode
adscode

Facebook'un Tahtını Twitter kaptı! İşte, Yılın Sosyal Devleri

Ajans Press, 2014 yılının sosyal devlerini açıkladı.

Facebook'un Tahtını Twitter kaptı! İşte, Yılın Sosyal Devleri
Sosyal Medya
Sosyal medya ile tanışmamızın üzerinden 20 yıl geçti; günümüzün en fazla kullanılan paylaşım sitesi Facebook ise onuncu yılını deviriyor. Sosyal ağların cep telefonlarına girmesi ile de tam bir istila yaşanmakta.

Dünya üzerinde iki milyar kişi en az bir sosyal medya hesabına sahip. Başta moda ve merak duygusu ile başlayan sosyal medya kullanıcılığı; zamanla müptela olmaya kadar gidebilmekte. İnsanlar için sesini duyurmanın en kolay ve en hızlı aracısı olmayı üstlenen bu platformlarda yoğun bir gündem trafiği de söz konusu.

Dünya Kupası Twitter ve Facebook'un Oldu
Ajans Press'in 2014 yılı verilerine bakıldığında; yıl boyunca en fazla konuşulan paylaşım sitesi Twitter olarak raporlandı. Kullanıcı sayısı ile dünyadaki liderliğini koruyan Facebook ise; sosyal medya gündeminde, yerini Twitter'a kaptırmış gözüküyor.

2014'ün enlerini açıklayan Twitter; dünya genelinde "Dünya Kupası", Türkiye'de ise 8 Temmuz'da oynanan "Almanya-Brezilya Karşılaşması"nın ilk sırada olduğunu belirtti. Facebook'dan gelen yıllık istatistiklerde de Dünya Kupası ilk sıradayken; "Ebola virüsü" ve "Brezilya Seçimleri" popüler paylaşımlar arasında.

Paylaşım Yarışçıları
Yıl içerisinde Türkiye'de yayın yasağına uğrayan Twitter; bu dönemlerde daha fazla konuşulmuş, tweet ve kullanıcı artışları ile dikkat çekmişti. Yine aynı şekilde yayına kapatılan video paylaşım sitesi Youtube sosyal medya site sıralamasında yılın üçüncüsüydü.
Son yıllarda günlük hayatta edindiği popülerliği; sosyal medya gündeminde biraz daha geriden izleyen Instagram da gündemde bolca konuşulanlar arasında kaydedildi. Etiketleme özelliği ile ulaşılabilirliği basitleştiren sistem; tanıtım ve reklam mecralarında da oldukça aktif kullanılmakta.
Yurt içi yurt dışı görüntülü arama, anlık mesajlaşma gibi uygulamaları ile özellikle ofis ortamında büyük bir ihtiyacı karşılayan Skype; paylaşım gündeminin beşinci sırasını tamamladı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)