adscode
adscode

Faizsiz Ev Kredisi Almak Mümkün Mü?

Günümüzde benimsenmiş olan sosyal devlet anlayışına göre, vatandaşlara her konuda yardımcı olunduğu gibi ev alma konusunda da yardımcı olunmaktadır.

Faizsiz Ev Kredisi Almak Mümkün Mü?
Türkiye'den Haberler
Günümüzde benimsenmiş olan sosyal devlet anlayışına göre, vatandaşlara her konuda yardımcı olunduğu gibi ev alma konusunda da yardımcı olunmaktadır. Son yıllarda en fazla gelişme gösteren inşaat sektörü, vatandaşın da yüzünü güldürmektedir. Yıllarca ev alma hayali kuranlar için birçok fırsat sunulmaktadır. Ev almak isteyen kişilerin gözünü en fazla korkutan şey ise, bankaların faiz miktarlarıdır. Ancak artık bu konuda da vatandaşlara destek çıkılmakta ve faizsiz ev kredisi veren veya faizsiz ev sahibi yapan birçok banka ve proje bulunmaktadır.

Bankalardan Faizsiz Ev Kredisi Almak

            Konut kredisi ev almak isteyenlerin en çok tercih ettikleri seçeneklerden biridir. Ancak göz korkutan faiz miktarları yüzünden insanlar bu konuda oldukça çekimser. Bu durumu göz önünde bulunduran bankalar, faiz yükümlülüğü olmadan kredi vermektedir. Birçok banka faizsiz ev kredisi verdiğini iddia etmektedir ancak bu konuda dikkatli olunması gerek. Çünkü kimi bankalar faiz adı altında olmasa da dosya masrafı, işletim bedeli gibi farklı ödeme başlıkları altında vatandaşlardan faiz gibi ücret almakta. Bu yüzden ev kredisi almak isteyen kişilerin detaylı bir araştırma yapması gerekmekte.

Toplu Konut Projelerinden Ev Almak

            Bankalarda uğraşmak istemeyen kişilerin başvurdukları bir yöntem de kooperatiflerden ev almaktır. Toplu projelerden ev almanın avantajı, faizsiz konut kredisi veren bankalar ile anlaşılamaması gibi durumlardan kişilere ev sahibi olma fırsatı vermesidir. Bu projelerin de faizsiz olanları veya faiz oranları çok düşük olanları bulunmakta. Vatandaşlara faiz yükü altına sokmadan ev sahibi olmayı vaat eden projeleri takip ederek, bu yol ile ev satın almak mümkün.

 Devlet Destekli Ev Almak

            Özellikle yeni evlenenlere ve 27 yaşını aşmamış olanlara fayda sağlayan bu proje kapsamında ev satın almak mümkün. Yeni yasaya göre; ilk defa ev alacaklara ve 27 aşını aşmamış, yeni evlenmiş kişilere bir ayrıcalık tanınmakta. Devlet katkısı ile satın alınan konut kredilerinde herhangi bir faiz ödenmemektedir. Şartların yerine getirilmesi halinde başvurulabilecek bu yöntem sayesinde devlet, 15 bin TL’ye kadar destek vermekte. Ancak bu yol ile ev almak isteyenlerin bir miktar peşinat ödemesi zorunlu kılınmıştır. Konut kredisi kampanyaları takip edilerek, şartlara uygun olunması halinde başvuru yapabilmek mümkündür.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)