adscode
adscode

Fark Yaratan Öğretmen Öğrencisiyle Buluştu

Öğretmen Akademisi Vakfı'nın #farkyaratanöğretmen kampanyasının en beğenilen hikayesinin sahibi Özlem Kaya oldu.

Fark Yaratan Öğretmen Öğrencisiyle Buluştu
Vakıf ve Dernekler
Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek veren Öğretmen Akademisi Vakfı'nın Kasım ayı boyunca sosyal medya hesapları ve farkyaratanogretmen.com adlı web sitesi üzerinden yürüttüğü "Fark Yaratan Öğretmen" kampanyasının en beğenilen hikayesi açıklandı. Öğretmenlerin değerinin yeniden gündeme gelmesi amacıyla başlatılan kampanyaya 200'ü aşkın katılımcı, fark yaratan öğretmen hikayeleriyle katıldı. Jürinin oylarıyla belirlenen en beğenilen hikayenin sahibi ise Isparta'da öğretmenlik yapan Özlem Kaya oldu.

Yıllar sonra fark yaratan öğretmeniyle buluştu

Öğretmen Akademisi Vakfı'nın 28 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen "Eğitim Şenliği"nde "Fark Yaratan Öğretmen" kampanyasının sonucunun açıklanmasıyla duygusal anlar yaşandı. En beğenilen hikayenin sahibi Özlem Kaya sahneye çıkarak hikayesini Eğitim Şenliği katılımcılarına bir kez daha okuduktan sonra fark yaratan öğretmeni Mustafa Ayberk Öğretmen Marşı'nı söyleyerek sahneye geldi. Büyük sürpriz yaşayan ve çok duygulanan Kaya, yıllar sonra gördüğü öğretmenine sarılarak özlemini giderdi. Eğitim Şenliği'ne katılan öğretmenler de bu sırada Öğretmen Marşı'nı hep bir ağızdan seslendirdi. Öğretmenlik mesleğini hala sürdüren Mustafa Ayberk, "Öğrencilerime vermek istediğim tek şey sevgi... Yaşadığımız zorluklara rağmen bir öğretmen aklında ve kalbinde öğrencisinden bir şey yakalıyor " dedi. Kaya ise kendisine inanan ve öğretmenlik mesleğini seçmesinin nedeni olan Mustafa Ayberk'in hayatında çok önemli yeri olduğunu söyledi.

Eğitim Şenliği'ne katılım yüksek oldu

Öğretmen Akademisi Vakfı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında tüm eğitimcilerin davetli olduğu ve bu yıl ilkini düzenlediği "Eğitim Şenliği" yoğun ilgi gördü. Türkiye'nin farklı illerinden gelen ve farklı branşlarda görev yapan yaklaşık 250 öğretmen, Vakfın hazırladığı hem eğitici hem de eğlenceli programla keyifli bir gün geçirirken, meslektaşlarıyla da bir araya geldi.

Eğitim Şenliği kapsamında öğretmenler, Vakfın eğitim yılı boyunca okullarda öğretmenlere verdiği ücretsiz eğitim atölyelerinin bir kısmını hızlandırılmış olarak deneyimleme fırsatı da buldu. Eğitimlerin ardından "Ritim Terapi ile Ritim Atölyesi" etkinliğinde keyifli zaman geçiren katılımcılar, iletişim psikolojisi uzmanı ve ünlü yazar Doğan Cüceloğlu'nun "Öğretmen Olmak ve Bir Cana Dokunmak" başlıklı semineriyle de, öğretmen - öğrenci ilişkisinde iletişim ve tanıklık süreçleri konusunda yeni bilgiler edindi.
Öğretmen Akademisi Vakfı "Eğitim Şenliği"ni önümüzdeki yıllarda da sürdürerek bu etkinliği gelenekselleştirmeyi hedefliyor.

Öğretmen Akademisi Vakfı
Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye'nin her yöresinde görev yapan 250 eğitmenden oluşan ekibi ile, 81 ilde 120.000'den fazla öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)