adscode
adscode

FATİH Projesi Zirvesinde “STEM” eğitimine yoğun ilgi

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi” tamamlandı.

FATİH Projesi Zirvesinde “STEM” eğitimine yoğun ilgi
Eğitim
Bu yıl ikincisi düzenlenen, 2 bin katılımcı ve 154 konuşmacının yer aldığı zirvede 26 oturum, 28 atölye çalışması ve 3 panel gerçekleşti. 11 yabancı çağrılı konuşmacı bildirilerini sunarken, çoğu akademisyen olan yabancı konuğun sunumları simultane çeviri ile katılımcılar tarafından dinlendi. Ayrıca tüm konuşmalar F klavye dünya şampiyonları tarafından anında yazılarak LED ekrana yansıtıldı.

Zirvenin açılış konuşmalarını Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı yaptı.
Zirvenin öğleden sonraki bölümünde ise 10 oturum ve 7 atölye çalışması yapıldı. “Medya Gözüyle Eğitime Bakış Paneli”nde ise konuşmacı olarak İBB Medya A.Ş. Medya ve PR Uzmanı Ümit Sanlav, ATV Ana Haber Sunucusu Cem Öğretir, Habertürk Haber Spikeri Buse Biçer, Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Teyfur Erdoğdu,  Yenişafak gazetesi yazarı ve Kemal Öztürk yer aldı.

Zirvenin son gününde ise, çağrılı konuşmacılardan Indiana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Jafarı, Finpeda LTD’den Pasi Mattıla, Promethean Eğitim Danışmanı Dr. John Collıck, Glasgow Consulting Group’tan Vishal Pandey eğitim teknolojilerinin, yeni neslin kişisel dünyalarında ve eğitim hayatlarındaki rolünü yapmış oldukları çalışmaları paylaştılar. Bu oturumla birlikte 4 panel ve 15 oturum gerçekleştirildi. Yoğun ilgiyle karşılanan oturumlardan biri “STEM” başlıklıydı. STEM eğitiminin; üretim, buluş yapma bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedefleyen; Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik alanlarında disiplinler arası etkileşime dayalı yeni bir eğitim modeli olduğu anlatıldı. Bu konuda dünyadaki başarılı çalışmalarından örnekler verildi. STEM’e sanatın eklenmesi ile ilgili gelişmelerden de bahsedildi. Oturumda STEM’in ölçme değerlendirme boyutu konuşmacı ve dinleyiciler tarafından tartışıldı.

Oturumlardan bir diğeri de “Robotik”ti. Bu oturumda robotik çalışmaların öğrenmeye, eğitime ve bilime katkısı çeşitli örnek uygulamalar eşliğinde sunuldu. Bir robotun veya elektronik kartın bir derleyici tarafından programlanmasının ve kodlamanın günümüzde ve gelecekte ne denli önemli olacağı konusunun altı çizildi. Türk Telekom başta olmak üzere FATİH Projesi ve EBA’nın tedarikçisi ve paydaşı olan kurum ve kuruluşlar ile STEM, kodlama ve robotik üzerinde çalışan çok sayıda kurum ve kuruluş,  zirvede stant açarak ziyaretçilerle eğitim teknolojileri alanındaki birikimlerini paylaştılar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)