adscode
adscode

Felç kaldı ama yılmadı, Hawking'i örnek aldı

16 yıl önce felç kalan 31 yaşındaki Nil Mısır’ın azmi şaşkınlık yaşatıyor. Sadece sağ elinin parmaklarını yüzde 25 oranında hareket ettirebilen genç kız, iki üniversiteyi bitirdi, üçüncüsüne kayıt oldu.

Felç kaldı ama yılmadı, Hawking'i örnek aldı
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 13-Nov-18 14:11

Nil Mısır (31). Henüz lise 2'ye giderken 15 yaşında Fatih'te oturdukları apartmanın 5. katından düştü. Mehmet Hanifi - Leyla Mısır çiftinin üç erkek çocuğundan sonra dünyaya gelen ve evin 'prensesi' olan Nil tansiyon hastası. Balkondan düştükten sonra 20 gün yoğun bakımda kaldı. Boynundan aşağısı tutmuyordu Nil'in. 6 ay hastanelerde tedavi gördü. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra ona doktorlar, 'Bir süre yürüyemeyeceksin' dediklerinde o durumunu tam algılayamamıştı. Kafasında, 'Okula gidebilecekmiyim' , 'Öğretmenlerin haberi var mı' , 'Devamsızlıktan sınıfta kalırmıyım' soruları vardı. Durumun farkına vardığında ise kendine yeni bir yol çizdi Nil. Rol modeli ünlü fizik profesörü Stephen Hawking oldu. 76 yaşında yaşamını yitiren Hawking'i örnek alarak mücadele etmeye karar verdi.

Sabah gazetesinden Erhan Öztürk'ün haberine göre; Nil'in tansiyonu, oturduğunda 4-5, uzandığında ise 5-8 aralığındaydı. Bu yüzden sürekli yatıyordu. 15 yaşında balkondan düşen Nil, yıllarca eski sağlığına kavuşmaya çalıştı ancak asla pes etmedi. Aradan geçen 16 yıl da sadece sağ kolunu ve parmaklarını yüzde 25 çalıştırabildi. Bu sürede liseyi, ardından iki üniversiteyi bitiren Nil, şimdide üçüncü üniversitesine kayıt yaptırdı. Nil Mısır, "Her şeyin beyinde çözülebileceğini herkese kanıtladım. Hastalığı kabullendikten sonra Stephan Hawking'in hayatını, yaptıklarını okudum. Bana büyük cesaret verdi. Bilgisayarımı çok özlemiştim. Klavyede tek tuşa basabilmek için kulak temizleme çubuklarıyla parmaklarımı sabitletip bantlatıyordum. Doktorum Prof. Dr. Belgin Erhan bilgisayara olan ilgimi öğrendiğinde ellerim için atel yaptırdı. Artık eski hızımda yazabiliyordum ama kalem tutamıyordum. Belgin Hanım'ın desteğiyle Dr. Mehmet Alp tarafından parmaklarıma kas transferi yapıldı. Kalem tutmayı başardım ve liseyi tamamladım. Ardından Beykent Üniversitesi Bilgisayar Programlama ve Yazılım ile Marmara üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümlerini bitirdim. Son olarak İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'ne kayıt oldum.

Nil'in mücadelesi, azmi bir çok omur ilik hastasına da örnek olmalı diyen Prof. Dr. Belgin Erhan ise, "O beni hep şaşırttı. Şaşırtmaya da devam ediyor" diyor.

GÜNDÜZ FİZİK TEDAVİ AKŞAM DERS, OKUL
*16 yıldayım bu kadar zaman geçmesine rağmen enerjisi de beklentileri de bitmeyen doktorum Prof. Belgin Erhan'ın kontrolünde Gaziosmanpaşa fizik tedavi hastanesinde tedavime devam ediyorum . Gündüzleri Fizik tedaviyle geçiriyorum akşamları ders çalışıyorum,arada yoruluyoruz elbette ama motivasyonumuzu arttıracak sebepler oluşturmayı öğrendik... Bu arada eğitim hayatıma da devam ediyorum bu yıl AÖF - Radyo Tv Programcılığında ilk yılım.


HAWKING'İ ÖRNEK ALDI
Nil Mısır, sonrasını şöyle anlattı: "Hastalığı kabullendikten sonra Stephen Hawking'in hayatını, yaptıklarını okudum. Bana büyük cesaret verdi. Klavyede tek tuşa basabilmek için kulak temizleme çubuklarıyla parmaklarımı sabitletip bantlatıyordum. O dönem, 70. Yıl Fizik Tedavi Hastanesi'nde Prof. Dr. Belgin Erhan 'Nil, seninle ilgilenmemi ister misin?' diye sorunca hayatım değişti. 16 yaşında 1.73 boyunda 23 kiloydum. Oturamıyor, ellerimi kollarımı kullanamıyordum. Belgin Hanım'ın desteğiyle parmaklarıma kas transferi yapıldı. Kalem tutmayı başardım ve liseyi tamamladım. Beykent Üniversitesi Bilgisayar Programlama ve Yazılım ile Marmara Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümlerini bitirdim. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'ne kayıt oldum ancak çeşitli nedenlerle yarıda bırakmak zorunda kaldım. Bu yıl ise Anadolu Üniversitesi AÖF Radyo TV Programcılığı'nda öğrenim görüyorum."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)