adscode
adscode

Felsefe meraklıları Bilkent'te buluştu

Türkiye’nin ilk büyük ölçekli felsefe festivali PhilFest’22, Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Felsefe meraklıları Bilkent'te buluştu
Üniversite

Bilkent Üniversitesi Felsefe Bölümü, Kütüphanesi, Psikolojik Danışma ve Gelişim Merkezi ve Felsefe Topluluğu’nun katkılarıyla düzenlenen festival, farklı şehirlerden yoğun bir katılıma sahne oldu.

Her yaştan felsefe meraklılarını bir araya getirmeyi ve felsefeyle ilgilenen bireyler ile kurumların etkileşimini artırmayı amaçlayan organizasyon, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Erel’in konuşmasıyla açıldı. Sürdürülebilirlik ve Uzun Dönemcilik (Fırat Akova), Yapay Zekâ Felsefesi (Mehtap Doğan), Türkiye’de Analitik Felsefe: Dün, Bugün, Yarın (Taner Beyler), Antik Yunan’ın Filozof Hekimleri (Sevim Coşkun) ve Bilim Çağında Herkes İçin Felsefe (Pelin Dilara Çolak) konulu söyleşilerden sonra felsefe ve doğru düşünme üzerine ödüllü bilgi ve fotoğraf yarışmaları düzenlendi. 

Ayrıntı, Doğu Batı, Elsevier, Fol, İletişim, İmge ve Yapı Kredi gibi yayınevleri ile Türkiye Felsefe Kurumu, Türkiye Kadın Felsefeciler Topluluğu, Evrim Ağacı, Öncül Analitik Felsefe Dergisi ve Mantık Derneği’nin açtığı 70’e yakın stant ise felsefe meraklılarına yeni bilgi ve iletişim kaynakları yarattı. 

PhilFest’22, Pixar ve Walt Disney’in felsefi ve varoluşçu ögeleriyle öne çıkan 2020 yapımı filmi Soul’un gösterimiyle son buldu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)