adscode
adscode

Fırat Üniversitesi Rektörü’ne bıçaklı saldırı

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, dün akşam Tıp Fakültesi Hastanesi girişindeki kantinin işletmecisi 2 kişinin yumruklu ve bıçaklı saldırısına uğradı.

Fırat Üniversitesi Rektörü’ne bıçaklı saldırı
Üniversite
Rektör Prof. Dr. Demirdağ, gözüne aldığı yumruk darbesiyle, özel güvenlik görevlisi Özcan Akyurt da başından bıçakla yaralandı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi girişindeki kantin işletmeci E.E. ve H.T. tarafından iddiaya göre hiç bir yerden izin alınmadan genişletildi. Bunun üzerine üniversite yönetimi de kantinin yıkılması kararını aldı. İşletmeciler E.E. ve H.T. dün akşam güvenlik görevlilerine 'misafir' olduklarını söyleyerek üniversite yetkililerinin kaldığı lojmanların girişinde beklemeye başladı. Saat 23.00 sıralarında lojmandaki dairesine gitmek üzere giriş kapısına gelen Rektör Prof. Dr.Kutbettin Demirdağ ile onu bekleyen E.E. ve H.T. arasında, sözlü tartışma başladı, ardından arbede çıktı.

Görgü tanıkları, işletmecilerden E.E.'nin, üzerindeki bıçağı çekerek Rektör Prof. Dr. Demirdağ'a savurduğu ancak özel güvenlik görevlisi Özcan Akyurt'un kendini Prof. Dr. Demirdağ'a siper ettiğini ve bıçağın da güvenlikçi Akyurt'un başına saplandığını söyledi. Kapıda görevli diğer özel güvenlik görevlilerinin de müdahalesiyle kantin işletmecisi 2 saldırgan, etkisiz hale getirildi.
Olayda özel güvenlikçi Özcan Akyurt başına saplanan bıçakla ağır yaralanırken, Rektör Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, gözüne aldığı yumrukla, diğer 2 saldırgan da arbede sırasında aldıkları darbelerle hafif yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan özel güvenlik görevlisi Özcan Akyurt, yoğun bakıma alınırken, ayakta tedavi edilen diğer yaralılar taburcu edildi.
Güvenlik güçleri tarafından ifadeleri alınan saldırganlardan H.T., serbest bırakılırken, özel güvenlikçi Akyurt'un ağır yaralanmasına sebep olan E.E. ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. (DHA)

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)