adscode
adscode

Fıtness Eğitmenleri İlk Kez Bir Üniversite Tarafından Yetiştirilecek

Türkiye'de ilk kez fitness eğitmenlerini bir üniversite yetiştirecek. Ankara Üniversitesi ile özel bir spor merkezi arasında imzalanan protokole göre fitness eğitmenlerine alacağı programın ardından sertifika…

Fıtness Eğitmenleri İlk Kez Bir Üniversite Tarafından Yetiştirilecek
Üniversite
Ankara Üniversitesi, Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek bir eğitim için kolları sıvadı. Üniversite, 1993'te kurumsal fitness ve spor merkezi işletmeciliğini getiren ilk kuruluş olan Sports International (SI) ile işbirliği protokolü imzaladı. Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen imza töreninde konuşan Rektör Prof Dr. Erkan İbiş, "Yaşam boyu eğitimin önemi her anlamda ele alınmalı. Bu bağlamda spor konusunda spordan çok sporun kültürünü ve felsefesini önemsiyorum, bunu geliştirmeliyiz" dedi. Rektör Erkan İbiş ayrıca, "Spor eğiticiliğinde iletişim çok etkilidir. Temel sorumluluğu edindiği bilgi, birikim ve gücü toplumla paylaşmak olan üniversitenin sporda da eğitici rol üstlenmesi oldukça önemlidir" ifadesini kullandı.

FITNESS PROFESYONELLERİ

Protokole göre, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'de olmak üzere toplamda 8 tesiste hizmet veren SI eğitmenleri ve eğitmen adayları geleceğin 'Fitness Profesyonelleri' olarak yetiştirilecek.

DERS: MOTİVASYON TEKNİKLERİ

Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) aracılığıyla fitness eğitmenlerine yönelik öncelikle seviye tespit sınavı yapılacak. Ardından eğitim programlarının ilki olan "Sports International Ankara Üniversitesi Bireysel Antrenör Sertifikalı Eğitim Programı" adı altında hizmet verilecek. Kuramsal ve uygulamalı gerçekleşecek eğitimlerde şu içerikler yer alacak:

- Etkili iletişim teknikleri,

- Düzenli fiziksel aktivite, egzersiz ve sağlık ilişkisi,

- Motivasyon teknikleri,

- Fonksiyonel anatomi,

- Vücut ağırlığı kontrolü,

- Egzersiz planlama, programlama ve uygulama ilkeleri.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)