adscode
adscode

Flipped Learning Standartları Harvard, Stanford ve MEF üniversiteleri ile belirledi

Dünya Flipped Learning Girişimi, Flipped Learning’in uluslararası standartlarını Harvard, Stanford ve MEF Üniversitesi'ndeki Flipped Learning öncüleri ile işbirliği yaparak belirlediğini açıkladı.

Flipped Learning Standartları Harvard, Stanford ve MEF üniversiteleri ile belirledi
Üniversite
Eğitimciler, araştırmacılar, teknologlar, mesleki gelişim sağlayıcıları ve eğitim liderleriyle oluşturulmuş Dünya Flipped Learning Girişim'i (Flipped Learning Global Initiative - FLGI), Flipped Learning eğitimine küresel bir çerçeve oluşturmak için dünya çapında bir projeye başladığını duyurdu. Üç bölümden oluşan projenin (1) tüm dünyada bulunan önde gelen Flipped Learning uygulayıcılarına ulaşmak, (2) Online Küresel Standartlar Topluluğu'nun başlatılması ve (3) Flipped Learning eğiticileri için ilk global standartlarının yayınlanmasını kapsadığı açıkladı. FLGI bu projenin, dünyada Flipped Learning'e duyulan ve artan ilgi ile ortak standartlara duyulan acil ihtiyaçlara yanıt olarak başlatıldığını belirtti. FLGI şu anda toplanan en yeni verilere göre Flipped Learning uygulayıcılarının ve eğitmenlerinin ne yazık ki yüzde 80'inin mevcut güncel uygulamaların 3-5 yıl gerisinde olduğunu ifade etti. Bu nedenle eğitimcilerin aldıkları eğitimin Flipped Learning'deki en güncel uluslararası araştırmalara ve en iyi uygulamalara dayalı olduğundan emin olmak için uluslararası standartlara ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

FLGI’nin açıklamasında Akademik Yönetici ve Flipped Learning öncülerinden Jon Bergmann, ise şu sözleri kaydetti: "Flipped Learning'in prensipleri ve en iyi uygulamaları konusunda eğitim vermek için altı kıtada 600.000 milden fazla yol kat ettim. En iyi uygulayıcıların çoğunluğunun bile, küresel en iyi uygulamaların varlığından haberdar olmadıklarını gördüm.’’
MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’in adı Dünyadaki Flipped Learning öncüleri arasında yer alıyor.

Global Standartlar Projesi, Flipped Learning’in standartlarını belirlemek için FLGI'nin Uluslararası Fakülte Çalışma Grubu'yla başladı. Harvard Üniversitesi Eğitim Enstitüsü’nde Fizik Profesörü Dr. Eric Mazur; Harvard Tıp Fakültesi'nde Tıp ve Tıp Eğitimi Profesörü Dr. Richard Schwartzstein; Stanford Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde Profesör Dr. Richard Reis ve MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ile MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Mükemmellik Merkezi Müdürü Caroline Fell Kurban'ın da aralarında olduğu Flipped Learning'in öncü kuruluşlarından katkı almak amacı ile genişletildi. Dünya yükseköğretimindeki Flipped Learning’in beş öncüsünün ikisi MEF Üniversitesi’nden olarak kaydedildi.

Dünya Flipped Learning Girişimi’nin açıklamasıyla ilgili MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, “2015 yılında Dünya Ekonomik Forumu 2020’de aranacak 10 yetkinlikten ilk üçünü (1) kompleks problem çözme, (2) eleştirel düşünme ve (3) yaratıcı olma olarak sıralıyor. Mevcut eğitim-öğretim sistemi yani öğretmenin sınıfta aktif öğrencinin pasif, dinleyici pozisyonda olduğu sistem ile bu yetkinliklerin kazanılması olanaksız. Biz 2013’te MEF Üniversitesi’ni kurarken bu durumu gördük. Yeni bir eğitim-öğretim sisteminin arayışına girdik ve bu amaca en uygun eğitim-öğretim sisteminin Flipped Learning olduğuna karar verdik. Flipped Learning’i dünyada tüm programlarında uygulayan ilk üniversite olduk. Dört yıldır MEF Üniversitesi’nin bu deneyimlerini ABD Rektörler Kongresi başta olmak üzere dünya yükseköğretim kongrelerinde Rektör olarak ben ve arkadaşlarım sunumlar yaparak paylaştık. 2016’da Flipped Learning deneyimlerimizi kitaplaştırdık. Şu anda ABD’den Hindistan’a kadar birçok üniversiteden sistemimizi incelemek için gelen ziyaretçilerimiz oluyor ve tarafımıza iletilen davetler alıyoruz. İngiltere’nin prestijli yayınevi Emerald kitabımızı yayınladı. Dünya Flipped Learning Girşimi’nin haberi tüm bu çabaların ve birikimlerin sonucunun sadece bir başlangıcıdır. Dört yıllık MEF Üniversitesi geleceğin eğitim-öğretim sistemi olarak bilinen Flipped Learning’in uluslararası standartlarının belirlenmesinde dünyanın en saygın üniversitelerinden Harvard ve Stanford ile birlikte Dünya yükseköğretiminde anılması gurur vericidir. Kurucumuz Dr. İbrahim Arıkan Üniversitemizin kuruluşunda eğitim-öğretimde dünyada fark yaratacak bir üniversite kurulmasını istemişti. Bu amaç için 6 yıla yakın dünyanın seçkin üniversitelerini gezmiş ve çalışmalar yürütmüştü. Hocamızın engin ufku ve bizlere verdiği vizyon ile çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edecek ve MEF Eğitim Kurumları’nın bir parçası olan MEF Üniversitesi daha güzel başarılarla imza atacak.” dedi.

FLGI, Uluslararası Fakülte Çalışma Grubu ve Global Standartlar Topluluğu'nun çalışmalarına dayanan ilk Flipped Learning küresel standartlarını kabul etti ve üç kurumun (Harvard, Stanford ve MEF) Flipped Learning öncülerinin onayıyla yayınlandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)