adscode
adscode

Form Kolejleri Karbon Ayak İzini Küçültüyor!

Form Kolejleri’nin bu yıl hayata geçirmeyi planladığı ve tüm okulu aynı amaç etrafında birleştirecek önemli bir projesi var: “Karbon Ayak İzimizi Küçültüyoruz…”

Form Kolejleri Karbon Ayak İzini Küçültüyor!
Okullardan Haberler

Proje çerçevesinde anaokulundan liseye kadar tüm öğrenciler çeşitli projeler ile karbon ayak izini küçültmenin yollarını arayacak, çözümler üretecek. Tüm okul çalışanları ve velilerin de dahil olacağı projede hedef, her yıl kapsamı genişleterek okul sınırlarını aşmak olacak.

Geleneksel eğitim yaklaşımlarına karşın fütüristik bir sistem anlayışını zihinlere yerleştirirken, bu olguyu mimari olarak da inşa eden Form Kolejleri, “Geleceği Okumak” sloganı altında kurumsallaştırdığı vizyonu ile yarınlara dokunmaya devam ediyor.

Form Kolejleri’nin bu yıl hayata geçirmeyi planladığı ve tüm okulu aynı amaç etrafında birleştirecek önemli bir projesi var: “Karbon Ayak İzimizi Küçültüyoruz…” Proje çerçevesinde anaokulundan liseye kadar tüm öğrenciler çeşitli projeler ile karbon ayak izini küçültmenin yollarını arayacak, çözümler üretecek. Tüm okul çalışanları ve velilerin de dahil olacağı projede hedef, her yıl kapsamı genişleterek okul sınırlarını aşmak olacak.

Akademik bilgi gerçek yaşamla bütünleşiyor

EduProfill Investments AŞ İş Geliştirme Yöneticisi Ebru Uğraşan, Form Kolejleri’nin eğitim felsefesine ilişkin şu bilgileri aktarıyor: “Form Kolejleri’nin 2017 yılında eğitim felsefesini belirlerken her parçanın birbirini kaçınılmaz bir şekilde etkilediği, dönüştürdüğü gerçeğinden yola çıktık. Eğitim sistemimizi oluşturan ana unsurları; ‘Akademik Form’, ‘Tematik Form’, ‘Sanal Form’ ve ‘Sosyal Form’ başlıkları altında toplayarak, tüm unsurların birbirini bütünlediği öğrenme ortamları tasarladık. “Geleceğe Form verebilen nesiller yetiştirmeyi” temel hedefimiz olarak belirledik. Buradan hareketle yıl boyunca planlanan etkinlik ve projeleri, ‘akademik bilginin sosyal bir ortamda gerçek yaşamla bütünleştirilerek hayata geçirilmesi’ üzerine kurduk.

Form Kolejleri olarak hem Sultangazi hem de Bornova kampüslerimizdeki çalışmalarda iki önemli sonuç gözlemledik: Hem öğrenciler hem de öğretmen ve veliler, kendilerinin dışında bütünün fayda sağladığı çalışmalara katılmak ve başka insanların hayatlarına dokunmak konusunda çok daha hevesli ve yaratıcılar. Bu alanlarda küçük grupların başlattıkları ufak çaplı çalışmalar bile yeni katılımlarla büyüyerek farklı boyutlar alabiliyor. Bir diğer önemli sonuç ise, özellikle yaratıcılık, empati gibi konularda çocuklardan öğreneceğimiz çok şey olduğunu görmek oldu. İlk yıl yaşadığımız tecrübeler ve dünyada eğitimin gittiği yöne baktığımızda eğitim felsefemizin ne kadar doğru bir noktadan yola çıktığını görmek bizi çok heyecanlandırdı.”

‘Derin Öğrenme’ ile toplumu dönüştüren bir sinerji yaratacak

21.yy becerilerinin ve bu becerileri öğrencilere kazandıracak en iyi öğretim yöntemi, Proje Tabanlı Öğrenme. Bu metodun binlerce okulda uygulanmasıyla elde edilen sonuçlar bizi bugünlerde adını sıkça duyduğumuz ‘Derin Öğrenme’ kavramına götürüyor. Derin Öğrenme, eğitimci ve araştırmacı Prof. Michael Fullan tarafından “küresel bir ortaklık” olarak tanımlanıyor. Bu sistemde öğretmenlerin rolü de klasik anlayıştaki öğretmenlerden oldukça farklı. Öğretmenler, gerçek yaşam problemleriyle ilgilenerek küresel yeterlilikleri belirleyecek deneyimler tasarlayan kişiler olarak görülüyor. Form Kolejleri de bir bütünü oluşturan her parçanın kaçınılmaz bir şekilde birbirini etkilediği gerçeğinden hareketle bu yıl yaptığı çalışmaları bir adım daha ileriye taşıyor. Okul ekosistemini oluşturan her bir birimin birbirine öğreten, birbirinden beslenerek büyüyen ve okul sınırlarını aşarak toplumu dönüştüren bir sinerji yaratmasını hedefliyor.

Form Kolejleri, sanatı ve sporu hayatımıza çocuklarla birlikte yeniden dahil ediyor

Form Kolejleri, akademik kazanımları temel alarak çocukların enerji ve yaratıcılıklarını yetişkinlere yetişkinlerin bilgi ve tecrübelerini çocuklara aktardığı birbirinden beslenen, çoğalan, dönüştüren bir ekosistem hedefler. Geleneksel yapıda ebeveynlerin kendilerini ‘feda ettiği’ çocukları için ‘var olduğu’ bir anlayış vardır. Halbuki çocukların ebeveynlerinden, ebeveynlerin de çocuklarından öğrendiği, birey olarak kendini var ettiği sağlıklı bir ilişki yapısı her iki tarafı da besleyecek ve büyütecektir.

Form Kolejleri, yeni akademik yılda özellikle sanat ve spor faaliyetlerine velileri, öğretmenlerini, yönetici ve çalışanlarını daha çok entegre sistemini güçlendiriyor. Sanatı ve sporu hayatımıza çocuklarla birlikte yeniden dahil ediyor. Her alanda çocuklara rol model olmak, öğretmenin dışında bizzat uygulamak en önemli odak noktası… Form Kolejleri bu konuda öğretmenlerini, yönetici ve velilerini destekleyen eğitim ve farkındalık programları tasarlıyor. Aynı zamanda çocukların olgunlaştırdığı projelerde onlarla birlikte çalışıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)