adscode
adscode

Frankfurt Kitap Fuarı'nda 'FATİH Projesi'ne yoğun ilgi

Bu yıl 67'ncisi düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı stantta tanıtılan FATİH Projesi yoğun ilgi görüyor.

Frankfurt Kitap Fuarı'nda 'FATİH Projesi'ne yoğun ilgi
Kültür Sanat
Frankfurt Kitap Fuarı'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı stantta tanıtılan "FATİH Projesi" yoğun ilgi görüyor. 

Bu yıl 67'ncisi düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı stantta tanıtılan FATİH Projesi yabancı katılımcıların beğenisine sunuldu.

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İletişim Daire Başkanı Muhammed Sadık Arslan, fuara bakanlık olarak ilk kez katıldıklarını ve projeyi uluslararası alanda tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. 

Projenin yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Arslan, "Fuarda projeye ilgi çok yoğun. Bizi birçok ülke kendi ülkelerindeki fuarlara davet etti. Özellikle bu alanda eğitim içerikleriyle ilgili uluslararası düzeyde katılımcılar var. Projeyle çok yakından ilgilendiler" dedi.

FATİH Projesi çapında bir projenin dünyada örneği olmadığını belirten Arslan, şu ana kadar 28 ülkeden ilgili bakanların Milli Eğitim Bakanlığı'nı ziyaret ederek bilgi aldığını ifade etti. 

Projenin en önemli ayaklarından birisinin de eğitsel elektronik içeriklerin üretilmesi olduğuna dikkati çeken Arslan, "Bu kapsamda 2012 yılında yayın hayatına başlayan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) 8 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük eğitsel elektronik içerik portalı olma özelliğini kazandı. EBA portalı aracılığıyla öğretmen ve öğrenciler ders kitaplarına, dersleriyle ilgili görüntülere, görsellere ve sesli anlatımlara kolayca ulaşabiliyorlar" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)