adscode
adscode

Fransa Büyükelçiliği'nden proje çağrısı

Fransa Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarlığı kadın hakları için çalışan ve savunan Türk sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için bir proje çağrısı yaptı. Seçilecek projelere 12 bin euroya kadar hibe verilecek.

Fransa Büyükelçiliği'nden proje çağrısı
Dünyadan Haberler
Güncelleme : 31-Mar-22 10:37

 

2021 yılında kadın – erkek eşitliği için küresel kapsamda büyük bir katılımla gerçekleşen Nesil Eşitlik Forumu’na Meksika ile birlikte başkanlık eden Fransa tarafından sürdürülen feminist diplomasi çerçevesinde ilan edilen çağrı için Cinsiyetçi şiddetle mücadele,  Ekonomik bağımsızlık ve sosyal haklar ile eğitime evrensel erişim,  Vücut bütünlüğü, cinsel sağlık ve üreme sağlığı ile ilgili hakların korunması ve tanıtılması, Kadınların siyasete katılımı ve liderlik, Hassas grupların kaynaşmasını güçlendirme konularından projeler bekleniyor.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada "Seçilecek projeler bu hedeflere ulaşmak için toplumsal farkındalık ve bu sorunların savunuculuğu, sivil toplum kuruluşlarının teknik kapasitelerini geliştirmeleri, ya da kadın-erkek eşitliği için stratejik düşunceler geliştirmelidir" ifadelerine yer verildi.

Proje çağrısı için öngörülen hibe tutarı 35 000 euro olarak belirlenirken jürinin kararı ile seçilecek 3 ila 6 proje 12 000 avroya kadar hibeden faydalanabilecek. Son başvuru tarihi 30 Nisan 2022 olan çağrıya  https://www.ifturquie.org/haber/2022-kadin-erkek-esitligi-icin-proje-cagrisi/ adresinden ulaşılabiliyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)