adscode
adscode

Fransa'da Hafta Sonu İş E-postası Yanıtlamak Yasaklandı

Ulaşılamaz olmak da bir hak. Ve bu hak artık Fransa tarafından korunuyor.

Fransa'da Hafta Sonu İş E-postası Yanıtlamak Yasaklandı
Dünyadan Haberler
Çalışma hayatı ve kurumsal iletişim teknolojiyle birlikte hızlandıkça çalışma saatlerimiz de belirsizleşmeye başladı. Fiziksel olarak ofislerimizi terk edip evimize, sevdiğimize, huzur bulduğumuz noktalara gitsek de bir anda gelen bir e-posta veya WhatsApp mesajı, işin tüm stresini ve beraberinde getirebiliyor. Dijital olarak işlerimize sıkı sıkıya bağlandığımız için de asla erişilemez olamıyoruz. Yani asla işten çıkamıyoruz.

Bigumigu'dan Mert Serim'in haberine göre; Fransa hükümeti, çalışanların asla işten çıkamama ve sürekli olarak işle ilgili e-postaları yanıtlama baskısına karşılık 2014'ten beri çalışma yürütüyor. Bu yılın başında ise konuya daha fazla ağırlık vererek tekrar kamuoyu yaratılmıştı. Şu anda ise, resmi olarak çalışma saatleri dışında ulaşılamaz olmak bir hak. Hafta sonları iş e-postalarını yanıtlamamak bir hak.

Çalışma yaşamının kurduğu bu gizli baskı ve sorumluluk çalışanların sürekli olarak stres ve baskı altında hissetmesine neden oluyor. Hafta sonu zihnen dinlenemeyen ve omzunun üstündeki küçük denetleyiciyle birlikte e-postalarını yanıtlamaya devam eden çalışanın hafta içine yönelik motivasyonu da bir o kadar düşük oluyor.

Dijital dünyada her zaman çok hızlı iletişim kurabiliyoruz ve kimi zaman aktarmak istediklerimizi planladığımızdan da hızlı çözümleyebiliyoruz. Ancak bu nedenle çalışma saatleri dışına da sorumluluk yüklemek bireysel çapta sonun başlangıcı oluyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)