adscode
adscode

FRC’de ilk kez bir Türk takımı “Şampiyon” oldu

Eyüboğlu Koleji WonderWorks Robotics Takımı öğrencileri Amerika’da düzenlenen First Robotics Competion’da 50 uluslararası takım arasında “Şampiyon Takım” oldu.

FRC’de ilk kez bir Türk takımı “Şampiyon” oldu
Özel Okullar
First Robotics Competion’da ilk kez bir Türk takımı “Şampiyon Takım” unvanıyla Dünya Finallerinde Türkiye’yi temsil edecek.

Eyüboğlu Koleji öğrencileri, Amerika’da düzenlenen First Robotics Competion’da 50 uluslararası takım arasında “Şampiyon Takım” oldu. First Robotics Competion’da ilk kez bir Türk takımı “Şampiyon Takım” unvanıyla Dünya Finallerine katılmaya hak kazandı. Yarışmada “Highest Rookie Seed” ödülünü de kazanan Eyüboğlu WonderWorks Robotics Takımı, 19 Nisan 2017 tarihinde Amerika’da yapılacak Dünya Finalinde Türkiye’yi temsil edecek.

Yarışma hazırlıkları aylarca sürdü

Yarışmaya aylar süren bir çalışma ile hazırlanan Eyüboğlu öğrencileri yarışma kuralları gereği 6 haftalık bir sürede robotlarını hazırladılar. Hazırlık aşamasında; ekipte yer alan elektronik, mekanik ve programlama takımı açıklanan oyun kurallarına ve verilen görevlere göre robotu tasarlayıp inşa ederken, halkla ilişkiler takımında yer alan öğrenciler de ödül başvurusuna yönelik makaleler yazıp, takımı tanıtıcı videolar çekti.

Bu süreçte programlı bir çalışmayla her şeyi zamanında tamamlamayı hedefleyen öğrenciler, FRC tarafından belirlenen oyun gerekliliklerini yerine getirmek için tıpkı puzzle parçaları gibi, birbirlerini tamamlayan olağanüstü bir çalışma ve performansla, uyum içinde bir ekip çalışması sergilediler.

“Dünya Finallerinde ülkemizi, okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğiz”

Takımda yer alan Eyüboğlu Koleji 11. sınıf öğrencisi Beyza Yıldırım sergiledikleri ekip çalışması ve elde ettikleri büyük başarı ile ilgili olarak duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Takımımızın uzun süreçteki hedefi her zaman kendimizi geliştirmek, öğrenmek, ekip olarak uyum içinde çalışmaktı. FRC’de ilk kez bir Türk takımı ‘Şampiyon’ oldu. Aylar süren çabalarımızın böyle sonuçlanması hepimizi çok mutlu etti. Şimdi arkadaşlarımla birlikte Dünya Finallerinde ülkemizi, okulumuzu en iyi şekilde temsil edecek olmanın heyecanını, gururunu yaşıyoruz.”

“Takım ruhu ile her şeyi başarabilirsiniz”

Takımda yer alan Eyüboğlu Koleji 10. sınıf öğrencisi Kaan Can ise elde ettikleri başarıyı takım ruhu içinde çalışıp, engeller karşısında dahi motivasyonlarını yüksek tutabilmelerine bağladı ve “Bu iki unsur sağlandıktan sonra bir takım olarak başarılamayacak şey yok.” dedi.

Eyüboğlu Koleji WonderWorks Robotics Takımında yer alan Kaan Can, Beyza Yıldırım, Umutcan Çelik, Oğulcan Kaya, Ece Deniz Arslan, Kaan Solmaz, Okan Kocabalkanlı, Gözde İloğlu, Deniz Altuğ, Efe Oğuzkurt ve Takım Lideri öğretmenleri Sinan Yatağanbaba; 19 Nisan 2017 tarihinde Amerika’da gerçekleştirilecek Dünya Finalinde Türkiye’yi temsil edecekler.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)