adscode
adscode

Gates, İlk Bilgisayar Programını 13 Yaşında Yapmış

​Dünyanın en zengin dolar milyarderi olan Bill Gates'ın küçük yaşlardan itibaren bilgisayarda ders çalıştığını biliyor musunuz?

Gates, İlk Bilgisayar Programını 13 Yaşında Yapmış
Bilim Teknoloji


2015 Yılında yayınlanan Forbes Milyarderler Listesinde yine ilk sırayı 79,2 milyar dolar mal varlığıyla Microsoft kurucusu Bill Gates yer alıyor.

Hayatını inceledik bu başarı bir tesadüf olabilir mi diye ama hiç tesadüf olmadığını anladık, Gates küçük yaşlardan itibaren bilgisayar üzerinde çalışmaya başlamış...

Seattle'da başarılı bir avukatın oğlu olan Bill Gates, evinde bir bilgisayara sahip olup gittiği özel okulda da tam donanımlı bir bilgisayar sınıfı bulunmaktaymış.

Derslerden sürekli kaçıp okul arkadaşı Paul Allen ile bilgisayar sınıfında bu aygıtlar üzerinde çalışmaktaymış. 

Bill Gates, ilk bilgisayar programını 13 yaşındayken yapmış.

Harvard Üniversitesi'nde okuduğu iki yılda, zamanının büyük bölümünü programlama becerilerini geliştirerek ve bütün gece süren poker partilerine katılarak geçirmiş.

Üniversiteyi terkeden Gates, New Mexico'ya yerleşti ve burada çocukluk arkadaşı Paul Allen'la birlikte Microsoft'u kurdu.

Bill Gates, BBC'yle yaptığı bir mülakatta Microsoft'un başarısının nedenini, "rakiplerinin çoğunun çok kötü yönetilmesine" bağlamıştı.

Bill Gates'ın başarısın bir tesadüf olmadığı kesin.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu örneği iyi anlaması ve Bilgisayar Bilimleri Eğitimini okullarda her kademede vermesi gerekir.

Donanım, yazılım ve dijital okuryazarlık konusunda okullarda her kademede bilişim dersi şarttır.  


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)