adscode
adscode

​GAÜ’den sağlık sektörü için istihdam kapısı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) sağlık alanında gerçekleştirmiş olduğu yatırım ile KKTC’ye istihdam sağlayacak.

​GAÜ’den sağlık sektörü için istihdam kapısı
Üniversite
İlk etap olan GAÜ Hastane projesinin yapımı hızla devam ederken, KKTC’ye sağlayacağı uluslararası standartta sağlık hizmetinin yanında birçok aileye de iş kapısı olacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu, yayınlamış oldukları istihdamın, ihtiyacın ancak yarısını teşkil ettiğini belirterek, bu kişilerin ilk etapta işe alınacaklar olduğunu ve Girne bölgesine tahminen 600’den fazla istihdam sağlayacaklarını vurguladı. Nalbantoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi: “Yeni sağlık yatırımları ile birlikte 600-700 kişi arası bir istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bunun her birinin aile durumunu düşünürsek 600 tane aile, aile başına 3 kişi desek 1800 kişiye ulaşan bir istihdam olacaktır. Tabii bu minimum rakamlarla hesaplanmıştır. Direkt olarak yaklaşık 10 bin kişiye kazanç kapısı olacak bir sektörden bahsediyoruz Girne bölgesi için. İlerleyen dönemlerde bu sayının daha üstünde çalışana ihtiyacımız olacaktır.”

GAÜ Hastanesinin Şubat 2017 tarihinde hizmete açılmasının planlandığını söyleyen Nalbantoğlu, ‘’GAÜ Hastanesi dünya standartlarındaki hastaneler arasındadır ve bunu da sadece verdiği sağlık hizmetleri, hekim kadrosu veya altyapı kadrosu ile değil, hastane yapımında kullanılan malzeme ile de bir bütün halinde düşünmek gerekir. Sağlık sektöründe o kadar detay, o kadar regülasyon var ki, ülkemizde regülasyonlar konusunda biraz sıkıntılarımız var ve maalesef tam oturmuş regülasyonlarımız yok. Bir takım Türkiye’deki regülasyonlardan alınmıştır, bir takım İngiliz sistemi üzerinden kurgulanmıştır. Yüzde 100’ünü kapsayan bir kurallar dizisi olmasa da, parça parça yapılanma vardır. Bu da bize şöyle bir handikap getiriyor, geleceğe yönelik bir yapı yaparken ilerideki mevzuatları da düşünerek yapmak zorundayız. Kompleks bir yapıdan bahsediyoruz ve sonunda bu insan hayatı ve bizden kaynaklanacak bir sapma da olmaması gerekiyor ve çalışmalarımız üst düzey bir sağlık hizmeti sunabilmek için titizlikle sürüyor” dedi.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)