adscode
adscode

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

...

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Ali Gür
Kuruluş tarihi: 1973
Bulunduğu il: Gaziantep
Akademik birimleri: Mühendislik, Tıp, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Gaziantep Eğitim, Diş Hekimliği, Mimarlık, Güzel Sanatlar, İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri, Nizip Eğitim, Hukuk, İletişim, İlahiyat, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Turizm olmak üzere 16 fakültesi, 4 enstitüsü, 3 yüksekokulu, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, 10 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 56.867 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 163 profesör, 99 doçent, 316 Dr. öğretim üyesi, 239 öğretim görevlisi, 105 okutman, 23 uzman, 524 araştırma görevlisi, 1 eğitim öğretim planlayıcısı, 1 çevirici olmak üzere 1471 akademik personeli var.
Burs olanakları: Gaziantep Üniversitesi Vakfı ile başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs ve yardım sağlamakta. Ayrıca birimlerde hizmet açığını kapatmak ve öğrenciyi mezuniyet sonrası hayata hazırlamak amacıyla belirli saatlerde çalışanlara hizmet bursu verilmekte.
Yurt olanakları: Gaziantep’te KYK’ya bağlı 7 bin 692 kapasiteli kız yurdu ve 4 bin 463 kapasiteli erkek yurdu bulunmakta. Nizip’te 556 kişi kapasiteli kız yurdu ve 120 kişi kapasiteli erkek yurdu, İslahiye’deki yurtta ise 510 kişi kız ve 150 kişilik erkek öğrenci kalırken; Oğuzeli’nde 155 kişilik kız ve 155 kişilik erkek yurdu hizmet vermekte. GAÜN 15 Temmuz Yerleşkesi’nde 250 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 80 öğrenci kulübü var.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında Avrupa’nın 20 ülkesinde 58 ikili anlaşması var. Farabi kapsamında 89 devlet üniversitesiyle protokol imzaladı. Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin 8. yarıyıl eğitimlerinin tamamını sahada geçirmelerini sağlayan intörn mühendislik uygulamasıyla, öğrencilerin yüzde 80’inin diplomalarını almadan iş sahibi olmalarının kapısı açılırken, üniversite ile sanayi arasındaki işbirlikleri gerçekleşiyor.
Gaziantep Üniversitesi’nin bu uygulaması, örnek bir uygulama olarak diğer üniversitelere YÖK tarafından tavsiye edildi. Üniversitesi uygulamaya marka patenti de aldı.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
* Bilim ve teknoloji ışığında teoriyle pratiğin birleştiği, kaliteli bir eğitim için,
* Özgür ve özgüvenli bir ortamda huzur içinde öğrenim görmek için,
* Mesleki başarı, iyi bir gelecek için,
* Bir dünya üniversitesi olduğu için.
İletişim bilgisi: www.gaziantep.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)