adscode
adscode

Gebze'den dünyaya uzanan bir hayal

Türkiye’nin üstün potansiyelli çocuklar okulu TEVİTÖL'ün mekatronik kulübü İnanç Mekatronik Kulübü (IMC) robotik yarışmalarında ülkemizi temsil ediyor.

Gebze'den dünyaya uzanan bir hayal
Eğitim

Türkiye’nin üstün potansiyelli çocuklar okulu TEVİTÖL’ün mekatronik kulübü takımı 2007 yılında eski takım arkadaşlarının hurdaları satması ile elde ettikleri para ile kuruldu. 2007’den bu yana İnanç Mekatronik Kulübü (IMC) adı altında çeşitli projeler yapıyor ve robotik yarışmalarına katılmaya devam ediyor.


FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Vakfı’nın düzenlediği uluslararası robotik yarışmalarında her yıl yaptıkları robotlar ile ülkemizi Amerika, Kanada ve daha birçok farklı coğrafyada temsil ediyor. Bunun yanı sıra yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’den ve Dünya’dan farklı çocukları mekatronik, yazılım ve robotik ile tanıştırıyor; bu alanda kendilerini geliştirmeleri konusunda onlara destek oluyor.


Kulüp her yıl çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor.Ülkemizde robotiği yaygınlaştırmak için projeler yürütüyor. Köy okullarını ziyaret ederek robotiği tanıtma atölyeleri gerçekleştiriyor.


Liseli gençler, ihtiyacı olan köy okullarını bulmakta karşılaştıkları zorlukları aşmak, çalışmalarını sürdürebilmek ve ülkemizi uluslarası mecralarda temsil etmeye devam etmek için sponsor desteğine ihtiyaç duyuyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)