adscode
adscode

Geçen 10 yıl, harcanan 5 milyar lira! Asrın projesi mi, israf projesi mi?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Fatih projesiyle ilgili soru önergesi hazırladı.

Geçen 10 yıl, harcanan 5 milyar lira! Asrın projesi mi, israf projesi mi?
Eğitim
Güncelleme : 01-Feb-21 11:23

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                         

  

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Eğitimde asrın projesi olarak duyurulan 2011 yılında başlayan ve 2014 yılında tamamlanması planlanan FATİH projesi halen tamamlanamamış, proje için bugüne kadar harcanan 5 milyar Türk Lirasına rağmen 2021 yılında proje için 1 milyar TL kaynak ayrıldığı öğrenilmiştir. Bütün öğrencilere tablet dağıtılacağı vaadiyle başlatılan ve eğitimde dijitalleşmeyi artırması beklenen proje 10 yıldır devam etmesine rağmen 2020 yılında bütün dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgınında çok sayıda öğrencimiz uzaktan eğitim derslerine bilgisayar, tablet gibi imkânlara sahip olmadığı için katılamazken, projenin yeni tamamlanma tarihi 2023 olarak açıklanmıştır. Toplam tutarının 8 milyar TL olarak gerçekleşeceği duyurulan projenin başlangıcının üzerinden geçen 10 yıl ve harcanan milyarlarca liraya rağmen halen ülkemizin dijital eğitim alanında geride kalmış olmasının sebepleri izaha muhtaç durumdadır. Teknoloji ve hız çağında çocuklarımızın dijital imkânlara erişemiyor olması ülkemizin geleceğine ilişkin derin kaygılar oluşturmakta, adeta bir israf projesine dönüşen FATİH’in hedeflerine ivedilikle ulaşması beklenmektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. FATİH Projesinin başlangıcının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen FATİH projesinin halen tamamlanamamış olmasının sebepleri nelerdir?
  2. Proje için şimdiye kadar harcanmış olan yaklaşık 5 milyar TL kaynağın gider kalemlerini açıklar mısınız?
  3. Projenin tamamlanması için 2023 yılına kadar harcanacak olan yaklaşık 3 milyar TL değerindeki kaynağın gider kalemlerini açıklar mısınız?
  4. 2011 – 2021 döneminde FATİH Projesi kapsamında öğrencilerimize bugüne kadar dağıtılan bilgisayar ve tablet gibi teknolojik cihazların sayısını açıklar mısınız?
  5. 2020 yılında Covid-19 pandemisi sebebiyle başlatılan uzaktan eğitim derslerine bilgisayar veya tablet gibi imkanlara erişemediği için katılamayan öğrencilerimizin sayısını açıklar mısınız?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)