adscode
adscode

Geleceği inşa edecek öğrencilere 11.000 saatlik gönülden eğitim desteği

Okul Destek Derneği, devlet ortaokullarında okuyan öğrencilerin aldıkları temel eğitime destek olmak amacıyla kuruldu.

Geleceği inşa edecek öğrencilere 11.000 saatlik gönülden eğitim desteği
Eğitim

Uzaktan eğitim teknolojilerini kullanarak, Millî Eğitim Bakanlığının müfredatından ve uluslararası eğitim modellerinden yararlanan dernek, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 400 gönüllü eğitmeni her hafta yaklaşık 2.000 öğrenciyle buluşturdu.

22 Eylül 2021 - Okul Destek Derneği, 2020 yılının bahar aylarında devlet okullarında eğitim alan 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin temel yaşam becerilerini desteklemek için tamamen gönüllülük esasıyla sosyal sorumluluk projesi başlattı. Öğrencilerin matematik ve fen bilimleri başta olmak üzere Türkçe ve İngilizce derslerinde ilgilerini ve bilgi seviyelerini artırmak; aynı zamanda problem çözme ve analitik düşünme becerileri kazanmalarına destek olmak için çalışmalara başlayan dernek ücretsiz eğitim programları hazırladı.

100 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Okul Destek Derneği Kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Oğuz, “Özellikle temel bilimler ve mühendislik alanlarında iyi eğitim almış bir gençlik, Türkiye’nin hızlı kalkınması için kritik öneme sahiptir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında, 70 ilden 1.600 öğrenci matematik, 1.300 öğrenci fen, 200 öğrenci Türkçe, 200 öğrenci de İngilizce programımızdan yararlandı. En büyük avantajımız modelimiz. Şöyle ki, gönüllü eğitmenlerimiz, oluşturduğumuz onar kişilik çevrim içi sınıflarda, uzman öğretmen kadromuzun MEB müfredatındaki haftalık kazanımlara göre hazırladığı içerikleri, her hafta düzenli bir şekilde aktarıyorlar. Yeni başlayan eğitim-öğretim yılı için şu ana kadar 2.000 öğrenci, bir ya da daha fazla dersten ücretsiz destek programımıza başvurdu. Evinde internet bağlantısı olan bir akıllı cihazı bulunan her öğrenci ODD programlarına başvurabilir.  Uzun vadede 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Devlet okullarında okuyan ortaokul öğrencilerinin Matematik, Fen ve Teknoloji alanlarına merak ve ilgilerini artırmayı, bağ kurdukları gönüllü eğitmenler sayesinde kendini ifade etme, soru sorma becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmeyi amaçlayan dernek, geleceğin mühendislerini ve bilim insanları için bugünden destekliyor.

Okul Destek Derneği Başkan Yardımcısı Ebru Ataca “Derneğimizin kalbinde gönüllülerimizin eğitime olan inancı ve yıl boyu çocuklara verdikleri emek ile bağışçılarımızın sağladığı kaynak yatıyor. Gönüllü eğitmenlerimizin %65’i üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Gençlerimizin vermiş olduğu bu destek bize gurur veriyor ve geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyor” dedi.

Her çocuğun kaliteli eğitime erişim imkanı elde etmesi için Okul Destek Derneğine gönüllülük başvurusunda bulunmak ya da bağış yapmak isteyenler www.okuldestek.org adresini ziyaret edebilir.

Örnek canlı derslere aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=HmhQXsJ5Y7E


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)