adscode
adscode

Geleceğimizin teminatı çocuklar Alman vatandaşlığı istiyor

Siyasetteki uzlaşmazlık tablosu ve kısır tartışmalarla oluşan umutsuzluk iklimi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı da etkisi altına aldı.

Geleceğimizin teminatı çocuklar Alman vatandaşlığı istiyor
Türkiye'den Haberler

23 Nisan öğrencisi 'Hayalin ne?' sorusu karşısında 'Alman vatandaşı olmak' dedi. Çarpıcı cevap, bu yaklaşımı besleyen gidişata acil dur denmesinin en önemli mesele olduğunu ortaya koydu

Türkiye, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını dün büyük bir çoşku ile kutladı. Bazı televizyon kanalları da çocuklar ile özel programlara imza attı. NTV'de '23 Nisan Coşkusu' adlı özel programda da çarpıcı bir an yaşandı. Canlı olarak yayınlanan programda, yayına katılan Arife Vildan adlı Darüşşafakalı öğrenciye sucucu tarafından "Akademik olarak hayalin nedir?" sorusu yöneltildi. Öğrenci ise, "Almanya Köln Üniversitesi'nde tıp okumak istiyorum, ondan sonra da belki Alman vatandaşı olurum" yanıtını verdi. Sucucu ise "Hayır" diye yanıt verdikten sonra, "23 Nisan'da hayallerimize hiç sınır koymuyoruz tabii ki.

Nerede okumak istediğine kadar karar vermiş öğrencimiz, sadece tıp okumak istemiyor, Köln Üniversitesi diyecek kadar da kararını vermiş bir öğrenci" dedi. Öğrencinin yanıtı ise sosyal medyada yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı. Cevabı paylaşanlardan biri de AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu oldu. Yeneroğlu, paylaşımında "Dünyaya ümitle bakan bir evladımız hayallerini gerçekleştirmek için Almanya'da okuyup Almanya vatandaşı olmak istiyorsa, başta biz siyasiler silkelenip derin derin düşünmek zorundayız. İlkelerde Türkiye ittifakı ile bu gençleri Türkiye'ye inandırmak en temel önceliğimiz olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yanıtı gündem olan öğrencinin ifadeleri ise Türkiye'de son yıllarda gelinen durumu özetledi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) geçtiğimiz yıl yayınlanan göç istatistikleri raporunda, beyin göçündeki vahim durum aktarıldı.

Rapora göre ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel nedenlerle Türkiye'den göç edenlerin sayısı 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 42.5 artarak 253 bin 640 oldu. Vahim tablolu ise yaş grupları özetledi. 2017 yılında göç edenlerin yüzde 12.3'ü 25-29, yüzde 11.6 'sı 20-24 ve yüzde 10.8'i ise 30-34 yaş grubu olarak kayıtlara geçti.

 

KARAR


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)