adscode
adscode

GELECEĞİN MİMARLARI BELLİ OLDU

SOBİO'NUN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

GELECEĞİN MİMARLARI BELLİ OLDU
Etkinlikler

İlköğretim çağındaki öğrencileri olimpiyat çalışmalarına teşvik etmek, öğrencilerin sosyal bilimlere ilgisini artırmak, fikir üretimini alışkanlık haline getirmek, araştırma, yorumlama, sunma becerilerini ve toplumu olumlu yönde geliştirmek, amacıyla düzenlenen 10. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO) finali 19 Nisan Cumartesi günü Fatih Koleji Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Programın sunuculuğunu Ramazan Ümit Şimşek yaptı. 

Türkiye genelinde 289 proje başvurduğu SOBİO finalinde 354 öğrenci ter döktü. Forum, sahne sanatları, proje, takdim ve İngilizce takdim olmak üzere 5 kategoride yapılan olimpiyatın bu yılki teması "Vefa". Forum kategorisinde ise öğrenciler "Sosyal Medyanın Sosyalleşme Üzerindeki Etkileri" üzerine tartışmalar gerçekleştirdi.

Ödül gecesinde konuşma yapan Fatih Koleji Kurumsal İletişim Koorinatörü Kemal Pehlivan, "Sosyal bilimler alanında düşünen, üreten çocuklar geleceğimiz açısından çok önemli. Bugün sizin ürettiğiniz çalışmalar geleceğe güvenle bakmamızı sağladı. Öğrencilerimiz 'vefa isminin sadece bir semt adı olmadığını bizlere göstermiş oldular. 11. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatlarında görüşmek dileğiyle." dedi. 

Davetsiz Misafir'den Türküler

Samanyolu Televizyonu'nun beğenilen programı Davetsiz Misafir'in sunucusu Turgay Başyayla Fatih Koleji'nde müzik öğretmenliği yapan kız kardeşi Gamze Başyayla ile birlikte türkü seslendirdi. Başyayla, "Gittiğimiz her sofrada bambaşka şeyler görüyoruz. Milli manevi değerlerimizi anlatıyoruz. Fatih Koleji de hem Türkiye'de hem dünyada ülkemizin güzelliklerini anlatıyor." şeklinde konuştu. 


İşitme Engellilerden Muhteşem Performans

10. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'na Proje kategorisinde altın madalya kazanan Adnan Tunca İşitme Engelliler Okulu öğrencileri Abdülkerim Alemdar ve Buğra Özgün, ödül töreninde izleyicileri muhteşem illüzyon gösterisi ile büyüledi. İzleyiciler işitme engelli illüzyonistlere işaret diline uygun şekilde alkışladı. 

Efendimiz'e Vefa Gereği Çalıştık

Herkes Onu Okuyor Kampanyası ile sosyal sorumluluk ödülü alan Herkes Onu Okuyor Dernek Başkanı Ali Demirel, "İnsanlık semasının karanlıktan aydınlığa kavuşturan Peygamber efendimize olan derin vefamızın gereği bu çalışmayı yaptık. Her şeyden önce onu tanıtmak içen ne yapabiliriz diye düşündük. Çok şükür bu yarışmaya 2 milyon 47 bin kişi bu yarışmaya katıldı." şeklinde konuştu.

SOBİO'NUN ŞAMPİYONLARI

Proje Kategorisi
1.    : Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Ortaokulu
2.     : Muratiye Atatürk Ayser Kani Çelikel Ortaokulu
3.    : Özel Antakya Ata Ortaokulu
Mansiyon    : Özel Gaziosman Paşa Şevkat Ortaokulu

Sahne Sanatları Kategorisi
1.    : Özel Öz-Derya Ortaokulu
2.    : Özel Toros Akdeniz Ortaokulu
3.    : Özel Yönder Okulları
Mansiyon    : Esenyurt Zübeyde Hanım İlkokulu

Forum Kategorisi
1.    : Altınşehir Ortaokulu (Seda Aslan)
2.    : Özel Devran Ortaokulu (Elçim Öztürk)
3    : Özel Darıca Çırağan Ortaokulu (Melike Serra Kocaman)
Mansiyon    . Özel Özcan Ortaokulu (Gülce Balaban)

İngilizce
1    : Özel Çamlıca Anafen Ortaokulu
2.    : Özel Devran Ortaokulu
3.    : Özel Çekmeköy Avrupa Ortaokulu
Mansiyon    : Özel Serdivan Fatih Ortaokulu

Takdim
1.    : Özel Olgun Ortaokulu
2.    : Özel Gaziosmanpaşa Şefkat Ortaokulu
3.    : Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu
Mansiyon    :Özel Aziziye Ortaokulu


'Sosyal Sorumluluk Ödülü', 'Vefa Ödülü' ve 'Model İnsan Ödülü' başlıklarında topluma yaşayış ve fikirleriyle ilham veren önemli kişiler de ödüllendirildi. 
Sosyal Bilimler Model İnsan: 
Ayhan Özen        :Sürgün İnek Filmi Yönetmeni
Turgay Başyayla    : Davetsiz Misafir-Sunucu
Cüneyt Özdemir    : Gazeteci
Gözde Mukavelat    : Küçük Gelin Filmi-Oyuncu
Orhan Şimşek    : Küçük Gelin Filmi-Oyuncu
Meltem Dağ        : İki Dünya Arasında-Oyuncu
Sosyal Sorumluluk Ödülleri: 
Herkes Onu Okuyor Kampanyası ile Ali Demirel
BM Kalkınma Programı (UNDP) tarafından organize edilen ve Filipinler'deki Haiyan Tayfunu mağdurları için "Yoksullukla Mücadele Maçı"nda ülkemizi temsili ile Hakan Şükür
Haber bültenlerine başka bir boyut getiren ekip, Türkiye ve dünya gündemindeki ciddi olayları Kuklagiller haber merkezi farkıyla daha neşeli hale getirip, izleyici ile paylaşması ile Kuklagiller
 “Bir Dilek Tut” kampanyası ile UltrAslanTaraftar Grubu (Başkanı Veysel Giley)
 (Genel Koordinatör-Oyuncu Savaş Bayındır ve Senarist Serkan Öztürk alacak) Bir döneme ışık tutması ile  Sürgün İnek Filmi
Vefa Ödüllü
Barış Manço adına Oğlu Batıkan Manço


Sihirli Eller Projesi Dikkat Çekti
10. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'na Proje kategorisinde altın madalya kazanan Edirne Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Okulu'ndan katılan Abdülkerim Alemdar ve Buğra Özgün'ün 'Sihirli Eller' projesi dikkat çekenler arasındaydı. Proje Koordinatörü Hasan Çivi, "Proje öğrencilerimizin öz güven kazanması içindi. Burada oldukça ilgi gördük. Projemiz amacına ulaşmış oldu." dedi.
Dengeli Arkadaş
Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri Şevval Karagöz ve Kıymetnur Yılmaz gelişen teknoloji ile birlikte arkadaşların artık göz ve ten teması kurmadıkları için yeni bir oyun geliştirdiler. 'Dengeli Arkadaş' projesi sayesinde hem eğlence hem de arkadaşımıza güvenmiş oluyoruz diyen Yılmaz, "gümüş madalya aldığımız için çok mutluyuz." dedi. 
Güneş Enerjili Çanta 
Antakya Ortaokulu öğrencileri Musa Aybars Kökoğlu, Ali Abdulhayoğlu ve Engin Miskin'in 'Güneşe Yatırım Geleceğe Yatırım' projesi taşınabilir enerji kaynağı ile SOBİO'da bronz madalya kazandı. Proje, güneş enerjili çanta sayesinde temiz ve ücretsiz enerji elde edilebiliyor. Çanta ile televizyon, buzdolabı cep telefonu gibi aletler başka bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan çalıştırılabiliyor. 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)