adscode
adscode

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Lüleburgaz’da Yetişiyor

2017-2021 Stratejik Planı çerçevesinde her yılı farklı bir temalı yıl olarak belirleyen Lüleburgaz Belediyesi, 2018 yılını ise İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan ederek girişimcilik ekosistemine yeni oyuncular kazandırmaya yönelik çalışmalar yürütüyor.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Lüleburgaz’da Yetişiyor
Türkiye'den Haberler

2017-2021 Stratejik Planı çerçevesinde her yılı farklı bir temalı yıl olarak belirleyen Lüleburgaz Belediyesi, 2018 yılını ise İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan ederek girişimcilik ekosistemine yeni oyuncular kazandırmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda Trakya Bölgesi’nde ilklere imza atan Lüleburgaz Belediyesi, hayata geçirdiği “Geleceğin Yıldız Girişimcileri” projesini ikinci kez düzenleyerek gündeme geliyor.

Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen Geleceğin Yıldız Girişimcileri projesi, Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER) ev sahipliğinde başladı. “Yenilikçi Girişimcilik Alanında Eğiticinin Eğitimi” etkinliği ile başlayan program, 12 Nisan 2019 tarihinde yapılması planan Demo Day finali ile sonlanacak. Finalde başarılı olan 10 proje ekibi ise iş fikirlerini hayata geçirip hayallerini gerçeğe dönüştürme adına Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’nin sunduğu desteklerden faydalanacak.

Gönüllü öğretmenlere “Eğiticinin Eğitimi” verildi

Geleceğin Yıldız Girişimcileri programının ilk aşaması olan Girişimcilik Alanında Eğiticinin Eğitimi, 17-18 Aralık 2018 tarihleri arasında Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Lüleburgaz ilçesinde yer alan liselerde faaliyet gösteren gönüllü öğretmenlerin katıldığı eğitimde, Business Networking Akademi Kurucusu Ertuğrul Belen ile Embryonix Kuluçka Merkezi Kurucusu ve Müdürü Taylan Demirkaya yer aldı.

Girişimcilik Alanında Eğiticinin Eğitimi’ne katılan gönüllü öğretmenlere, liselerde girişimcilik derslerinin aktif olarak işlenmesi adına girişimcilik konusunda bilgi ve tecrübeler aktarıldı. Böylelikle Lüleburgaz ilçesindeki liselerde öğrenim gören en az 320 gence temel girişimcilik eğitimi verme konusunda destek alan öğretmenlere, iki günlük eğitimin ardından katılım belgeleri takdim edildi.

Girişimciliğin tohumları Lüleburgaz’da atılıyor

Lüleburgaz ilçesindeki liselerde öğrenim gören genç öğrencilere girişimcilik ruhu aşılama vizyonuyla imza atılan Geleceğin Yıldız Girişimcileri projesi kapsamında girişimcilik konusunda farkındalık yaratmak hedefleniyor. Bu doğrultuda gençlere temel girişimcilik eğitimlerinin verildiği ve takım çalışmasıyla iş fikirlerini geliştirmelerinin mümkün kılındığı program sonucunda girişimciliğin lise öğrencileri tarafından geçerli bir kariyer seçeneği olarak benimsenmesi planlanıyor.

Proje kapsamında 19 Aralık 2018 - 11 Ocak 2019 tarihleri arasında Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerde öğrencilere yol haritalarını çizmeleri adına değerli bilgiler paylaşılacak. Bu anlamda Lüleburgaz İnovasyon Merkezi Koordinatörü Oğulcan Yorulmaz, hevesli katılımcılar ile bir araya gelerek programa dair önemli detayları aktaracak. Ardından 21-22 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan İş Fikri Geliştirme Hackathonu’nda öğrenciler Ertuğrul Belen ve Taylan Demirkaya eşliğinde iş fikirlerini geliştirme imkanı bulacaklar.

13-14 Mart 2019 tarihlerinde Sunum Teknikleri Atölyesi’nde katılan öğrenciler, Asansör Sunum Teknikleri çalışması sayesinde doğru sunum tekniklerini uygulama olarak deneyimleme fırsatına sahip olacaklar. 12 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilecek Demo Day finalinde jürinin karşısına çıkacak olan 32 proje ekibinden başarılı olan 10 ekibe ise hızlandırma desteği sunulacak


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)