adscode
adscode

Geleceğinizi sakın şansa bırakmayın

Şu günlerde milyonlarca öğrenci daha iyi bir gelecek için iyi bir lise, iyi bir üniversite ve iyi bir meslek arayışı içinde.Ve maalesef bu konuda, ne anne babalar ne de öğrenciler yeterli donanıma sahipler.

Geleceğinizi sakın şansa bırakmayın
Milliyet Diyalog
Peki, karar verici konumunda olan MEB, YÖK, ÖSYM ya da ilgili kurumlar adayları yeterince bilgilendiriyorlar mı? Evet demek çok zor. Bilgi verenler ise çoğu zaman yanlış yönlendiriyor. Örneğin tercih robotları gibi deli saçması sistemler var ki, devlet bile artık bu işe el attı. Kişiyi hiç tanımadan, istek ve beklentilerini bilmeden, hayallerini hiç sorgulamadan, puana, okulların ya da mesleklerin popülaritesine bakarak, listeler oluşturmak yanlışların en büyüğüdür. Ve bu yanlışı, başta anne babalar olmak üzere herkes yapıyor. Öğrencilere en büyük kötülüğü de, iyilik olsun diye, hiç istemedikleri okullara yönlendirerek zaman zaman yine aileleri yapıyor.
Peki bu noktada, doğru olan ne?
En iyi tercih sıralaması nasıl yapılır?
Daha da önemlisi, bu konuda nasıl yol alınır? Milliyet olarak, yıllarca eksikliği tamamlamaya çalıştık. Doğru bilgilerle, doğru yol almalarına ve kendileri için en doğru olanı bulmalarına ön ayak olmaya çalıştık. Yine öyle yapacağız.
Pazartesi günü 92 sayfalık 2015 Üniversite Tercih Rehberi’ni gazetenizle birlikte ücretsiz olarak alabileceksiniz.
Bayiinizi arayıp şimdiden gazetenizi ayırtın. Yoksa zor bulursunuz. Yine pazartesiden itibaren gazete içinde tercih süresince ve sonrasında kayıtlar tamamlanıncaya kadar da hep yanınızda olacağız. Lise ve Üniversite Tercih Rehberi sayfalarımızda, kafanızı kurcalayan tüm sorulara cevap bulmaya çalışacağız… Milliyet okuyun, geleceğinizi şansa bırakmayın…

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)