adscode
adscode

Geleneksel Üniversitelerin Sonu Geldi mi?

Küreselleşme ile Yeniden Şekillenen Yükseköğretimin Geleceği Boğaziçi Üniversitesi’nde Tartışılacak…

Geleneksel Üniversitelerin Sonu Geldi mi?
Üniversite
Boğaziçi Üniversitesi ve Foreign Policy Association (Dış Politika Derneği); yükseköğretimin, küreselleşme ile birlikte karşılaştığı yeni fırsatlar ve tehditleri tartışmak üzere, “Küreselleşme ve Yükseköğretim” konulu bir konferansa ev sahipliği yapıyor.  

13 Ekim 2014, Pazartesi tarihinde, Rektörlük Konferans Salonu’nda, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve Foreign Policy Association (Dış Politika Derneği) Başkanı Noel Lateef’in ev sahipliğinde gerçekleşecek konferansta; New York Üniversitesi Rektörü John Sexton açılış konuşmasını yapacak. Ayrıca, NASDAQ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meyer ‘Sandy’ Frucher ve Monterey Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü Başkanı Sunder Ramaswamy gibi uzman isimler de konuşmacı olarak konferansa katılım gösterecekler.

Dış politika üzerine faaliyet gösteren; dünyanın en köklü ve önde gelen bağımsız düşünce kuruluşlarından Foreign Policy Association; aynı zamanda ABD’nin en geniş münazara platformlarından biri olan “Great Decisions” programını yürütüyor. Her yıl global gündemi belirleyen konular arasından seçilen sekiz başlık üzerine yüz yüze ve online tartışmaların düzenlendiği Great Decisions tarafından bu yıl belirlenen sekiz madde arasında  “Türkiye’nin Önündeki Engeller” (Turkey’s Challenges) konu başlığı ise dikkat çekiyor.

Uluslararası birçok fikir liderini bir araya getirmesi beklenen “Küreselleşme ve Yükseköğretim” Konferansı’nda, globalleşmenin üniversitelere etkisinin yanı sıra, geleneksel üniversitelerin geleceği; yurtdışı kampüslerde aynı seviyede eğitim alınıp alınamayacağı gibi önemli sorular masaya yatırılarak, paydaşlar ve uzmanlar tarafından cevaplar aranacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)