adscode
adscode

Gelibolu Yarımadası'nda ''Mevlevi Yürüyüşü''

Mevlevi derneklerinin üyeleri, Gelibolu Yarımadası'nda yaptıkları yürüyüşle 1. Dünya Savaşı'nda gönüllü olarak vatan savunmasına katılan ''Mevlevi Alayı''nı andı.

Gelibolu Yarımadası'nda ''Mevlevi Yürüyüşü''
Türkiye'den Haberler
Türkiye'nin değişik illerindeki Mevlevi derneklerinin üyeleri, 1. Dünya Savaşı'nda gönüllülük esasına dayalı olarak vatan savunmasına katılan Mevlevi Alayı'nı anmak amacıyla Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nda yürüyüş yaptı.

Yürüyüş öncesinde, Gelibolu Mevlevihanesi'nde toplanan katılımcılara, kurulan çadırda ikramda bulunuldu. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. 

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, yaptığı konuşmada, 100 yıl önce bu topraklarda milletin bütün unsurlarıyla birleşip, dizlerinin üzerinden ayağa kalktığını ve adeta küllerinden yeniden doğduğunu söyledi.

"Bayrağımız, bağımsızlığımız, değerlerimiz için kim bir adım atmışsa Allah ondan razı olsun" diyen Kaşdemir, "İnşallah biz de o kahraman ceddin torunları olarak, onların bu yüksek manevi ruhuyla kendimizi bezeyip, donatıp bu memleketin geleceği için kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde istiklal mücadelesini birlikte vereceğiz" dedi.

Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ ise Anadolu topraklarının şehit kanıyla yoğrulduğunu ifade ederek, "Onların karşılarında vatanlarına, dinlerine, diyanetlerine göz dikmiş emperyalistler vardı. Onlarla göğüs göğüse cephede hiçkimse kalmamacasına şehit oldu. Buradaki toplantımızın amacı unutmamak. Bu manada bu kardeşlik yürüyüşümüz vatana, millete, insanlara olan sevgimizi, saygımızı göstermek içindir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, katılımcılar ilahiler eşliğinde İskele Meydanı'na kadar yürüdü ve otobüslere binerek Gelibolu Yarımadası'na hareket etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)