adscode
adscode

Genç Bilim Adamından Ses Getirecek Buluş

Yrd. Doç. Dr. Durmuş Uygun, savunma sanayiinde, rüzgâr türbinlerinde ve insansız sualtı araçlarında kullanılabilecek elektrik motoru geliştirdi

Genç Bilim Adamından Ses Getirecek Buluş
Türkiye'den Haberler
Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, yerli teknoloji çalışmalarında önemli bir başarıya imza attı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Durmuş Uygun, yeni bir elektrik motoru geliştirdi. TÜBİTAK desteğiyle üretilecek motor; savunma sanayiinde, insansız sualtı araçları ve rüzgâr türbinlerinde kullanılabilecek. Rüzgârdan yüzde 30 daha fazla elektrik elde edilmesini sağlayarak, yenilenebilir enerjiye damga vuracak. 18 ayda seri üretime hazır hale getirilebilecek, yüzde 100 yerli teknoloji ürünü motor, bu alandaki dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak. Türkiye'yi yurtdışına teknoloji satar hale getirecek. Uygun, "Yeni teknoloji hakkında şu bilgileri verdi: 

DONANMAYI GÜÇLENDİRECEK 
"Yeni teknoloji rüzgâr türbinlerinde çift rotorlu ve çift dönüşlü yapıyı destekler nitelikte. Verimlilik yükselecek. Rüzgâr enerjisinden daha çok yararlanılacak." Hem daha güçlü hem de daha hafif olacak yeni motor sayesinde deniz araçları daha kolay kontrol edilecek. Uzaktan kontrol edilen otonom insansız deniz araçlarıyla sualtında arama ve çeşitli bilimsel incelemeler yapılabilecek. Yerli motor, denizaltılardan atılan torpillerde de kullanılabilme özelliğine sahip. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)