adscode
adscode

GENÇ BİLİM İNSANLARI AREL KOLEJİNDE YARIŞTI

Güçlü bir eğitimin yanı sıra bilime verilen önemle gelenekselleşen Liseler arası Aktif Deney Yarışması’nın 10.su bu yıl da büyük bir katılımla AREL Koleji'nde gerçekleşti.

GENÇ BİLİM İNSANLARI AREL KOLEJİNDE YARIŞTI
Okullardan Haberler
Ülkemizde bilim insanı yetiştirmeye katkı sağlamak, lisede fen eğitimini (fizik, kimya, biyoloji) desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri araştırmaya yöneltmek ve buluş yapmanın temeli olan deneysel çalışmalara ilgiyi artırmak amacı ile AREL Kolejinin geleneksel olarak düzenlediği “Liseler Arası Aktif Deney Yarışması” İstanbul’un farklı birçok bölgesinden okulun katılımıyla giderek büyüyor. Bu yıl 10.su gerçekleşen yarışmada çok sayıda özel ve devlet okulundan öğrenciler büyük bir heyecanla yarıştılar.
Yarışmaya katılan geleceğin bilim adamları 9.10.11.sınıf öğrencileri deneylerini AREL Koleji laboratuvarlarında gerçekleştirdiler. Yapılan deneyler öğrenci merkezli, bilimsel çalışma basamaklarını içeren, müfredata uygun olarak seçildi. Yapacakları deneyleri ve değerlendirme kriterlerini yarışma esnasında öğrenen öğrenciler grup içinde işbirliğini büyük bir dayanışma içinde gerçekleştirdiler. Değerlendirme AREL Üniversitesi’nin öğretim üyelerinden oluşan seçici kurul tarafından her aşamada titizlikle yapıldı. Belirlenmiş sürede yapılan deneylerde süreç ve sonuç değerlendirmesi esas alındı. Yarışma sonuçları belirleninceye kadar Marmara Üniversitesi Fizik bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Erdi Ata Bleda katılımcı öğrencilere fizik bilimi üzerine bir sunum yaptı.
Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenciler okullarına ödül kazandırmanın mutluluğunu yaşadılar. Kıyasıya geçen yarışta bazı okullar birden fazla alanda derece aldılar. Gerçekleşen ödül töreninde katılımcı tüm okul müdürlüklerine anı plaketi ve dereceye giren öğrencilere de madalyaları verildi. Ayrıca tüm katılımcılara çam fidanı veren AREL Koleji çevreye karşı duyarlılığını bir kez daha gösterdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)