adscode
adscode

Genç girişimciler için Fellow Programı başvuruları başladı!

Türkiye’de girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, gençlere ilham vermek ve girişimciliği bir kariyer hedefi haline getirmek amacıyla kurulan Girişimcilik Vakfı, Fellow Programı’nın üçüncü dönemi için…

Genç girişimciler için Fellow Programı başvuruları başladı!
Eğitim
Hâlihazırda 80 Fellow’la yoluna devam eden Girişimcilik Vakfı’na katılmaya hak kazanan öğrenciler, 12 ay boyunca 500 TL burs kazanma, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alma, ilham veren rol modeller ile tanışma ve uluslararası girişim ağına dâhil olma şansını yakalayacak.

2014 yılında girişimciliğin önemini bilen iş insanları ve fikir önderleri tarafından kurulan Girişimcilik Vakfı, dünyada bir benzeri olmayan Fellow Programı ile risk almaya açık, birey olma yolunda adım atmış ve değişim yaratmak isteyen üniversite öğrencilerine odaklanıyor. Altı aşamalı bilimsel bir seçim süreci ile belirlenen girişimcilik potansiyeli yüksek gençlere, Fellow Programı ile 12 ay boyunca 500 TL burs, hayatlarını değiştirecek ilham ve network, program dahilinde aldıklarını topluma geri vermelerini sağlayacak etkinlikleri yapabilme şansı, start-up’larda ya da şirketlerde staj imkanı tanınıyor.

19 Haziran'a kadar http://girisimcilikvakfi.org/tr/basvuru-formu adresindeki başvuru formunu doldurup Girişimcilik Vakfı’na gönderen öğrenciler, bir sonraki aşamaya geçme hakkına sahip oluyor. Altı adımdan oluşan seçim süreci, yenilikçi ve bilimsel yöntemler aracılığıyla adayların motivasyonunu ve girişimcilik potansiyelini ölçen özel kişilik testlerinden, seçim komitesiyle yapılacak online ve yüz yüze mülakatlardan oluşuyor.

Yenilikçi seçim süreci

Fellow Programı, 17-24 yaşları arasında ve T.C. vatandaşı olan, Türkiye'de ikamet eden, Türkiye'de bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış olan, hâlihazırda Türkiye’deki üniversitelerin 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan tüm üniversite öğrencilerine açık.

2016 yılı Girişimcilik Vakfı için dünyaya açılma dönemi olacak

Girişimciliğin tüm dünyada yükselen bir değer ve ülkelerin kalkınmasında büyük pay sahibi olduğunu belirten Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, girişimcilik ve eğitimle birlikte Türkiye’nin uzun vadeli çehresinin değişeceğine inanıyor. Girişimcilik Vakfı’nın yetenekli gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla kurulduğunu belirten Sina Afra, “Girişimciliğe başlamanın tek bir yolu yok. Bugünün başarılı girişimcilerinin hepsinin başlangıç hikâyesi değişik. İlham mekanizmasını kullanarak Fellow’ları iki ayda bir başarılı girişimcilerle buluşturup, bu hikâyelerden kendilerine sonuç çıkarmalarını sağlıyoruz. Türkiye’nin en yüksek öğrenci bursunu veriyor, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer almalarını teşvik ediyoruz. Artan uluslararası işbirliklerimiz ve sponsorlarımız sayesinde dünyadaki önemli oluşumlara ve konferanslara Fellow’larımızı göndermeye çalışıyoruz.” diyor.

2016 yılının Girişimcilik Vakfı için dünyaya açılma senesi olacağını belirten Sina Afra, “2015 yılı seçim sürecinde beklentilerimizin çok üzerine çıkarak 170’den fazla üniversitedeki 30.000 öğrenciden başvuru aldık. Şu an bünyemizdeki 40 kadın, 40 erkek toplam 80 Fellow’umuzla yolumuza devam ediyoruz. Gitmek istediğimiz nokta girişimciliğin gençler arasında ciddi bir kariyer alternatifi olması. Bu amaçla Fellow Programı’ndan geçecek yüzlerce Fellow’la girişimciliğin yayılmasına katkı sağlamak istiyoruz.” diyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)