adscode
adscode

Genç MÜSİAD Oturumunda Gündem “Dijital Girişimcilik”

Sürdürülebilir kalkınma için girişimcilik ekonominin merkezinde olmalı

Genç MÜSİAD Oturumunda Gündem “Dijital Girişimcilik”
Türkiye'den Haberler
15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen panele Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Fettahoğlu, Productive Muslim CEO’su Mohamed Faris, Bayraktar&Partners CEO’su Özgür Bayraktar, www.sefamerve.com kurucuları Mehmet Metin Okur ve Oya Erciyes katıldı.

Girişimcilik ekonominin merkezi olmalı
Bayraktar&Partners CEO’su Özgür Bayraktar girişimcilere müşteriler için bir değer yaratmaları gerektiğini öğütlediklerini söyleyerek “İnsanlar için bir değer ürettikten sonra para kazanmak çok zor değil. İnsanların bir sorununa çözüm getirmeniz önemli. Biz girişimcilere önce değer üretmelisiniz amaç değer üretmek olmalı diyoruz. Sürdürülebilir bir kalkınma yaratmak istiyorsak girişimciliği ekonomik gelişimin merkezine yerleştirmemiz gerekiyor.” dedi. Girişimciliğin bilgi ve birikimden ziyade bir kültür birikimi olduğuna dikkat çekerek, bir sonraki Mark Zuckerberg’in de Silikon Vadisi’nden çıkacağını bunun bir kültür birikiminin sonucu belirtti.

Yumruk yedikçe ayakta kalmalı
www.sefamerve.com Kurucusu Mehmet Metin Okur ise şirketin kuruluş aşamasında inandıkları iş için uzun süre ısrar ettiklerini, vazgeçmeden, umutsuzluğa düşmeden çalışmaya devam ettiklerini aktararak, “Sürekli yumruk yiyorsunuz girişimci olarak. İyi girişimci, yumruk atmasıyla değil, yediği yumruklar karşısında yıkılmadan ne kadar uzun süre ayakta kalmakla ilgilidir. Girişimci kendisi dışında kemseye kendisini ıspat etmek zorunda değildir.” diye konuştu. Okur, kuruldukları günden bu yana 1 milyon 100 bin üzerinde paket gönderimi yaptıklarını ve 140 milyon TL ciroya ulaştıklarını sözlerine ekledi.




Üretken Müslüman – Productive  Muslim başarısı

Merkezi İngiltere’de bulunan www.productivemuslim.com sitesinin CEO’su Mohamed Faris ise konuşmasında sitenin ve önce kişisel blog olarak kurulduğunu, artan ilgi sebebiyle kurum ve şirketlere İslami değerlere uygun konularda eğitim, atölye çalışmaları, uzaktan eğitim ve kitap satışları gerçekleştirmeye başladığını anlattı. Faris, Türkiye’nin imkanları sebebiyle Dijital Girişimcilik konusunda İstanbul’un dünya başkenti olma imkanlarına sahip olduğunu anlattı.  


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)