adscode
adscode

Genç Yeteneklerin Pijama Tasarımları Ödül Topladı

Kariyer Moda Okulu önderliğinde ve Türkiye İç Giyim Sanayicileri Derneği ( Tigsad) katılımıyla gerçekleştirilen ”Kumaş Tasarım’’ yarışmasında, genç tasarımcı adaylarının pijama tasarımları yarıştı. Sektör…

Genç Yeteneklerin Pijama Tasarımları Ödül Topladı
Etkinlikler
Yarışma sonucunda finalistler, toplamda para ödülü ve dikiş makinesi gibi çeşitli ödüller kazandılar.
 
Kariyer Eğitim Kurumları Moda Tasarımı ve Stilistlik bölümü öğrencilerinin ‘Pijama Deseni’ temasından yola çıkarak hazırladıkları kumaş desen tasarımı yarışmasının sonuçları sektör profesyonellerinin oylarıyla belirlendi. 

Türk modasını güçlendirmek, sektöre nitelikli uzmanlar yetiştirmek için çeyrek asırdır faaliyetlerini sürdüren, Türkiye’de ilk  ‘Moda Tasarımı’ eğitimini başlatan Kariyer Eğitim Kurumları, genç tasarımcıları desteklemeye devam ediyor. 
Türkiye İç Giyim Sanayiciler Derneği Kurucu Üyesi Bahri Özdinç, Astaş Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Aşçı, Moda Tasarımcısı Erol Albayrak, Stilist Nil Uzun, Pepa Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Yesari Selamet, Titizler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Zambur ve Çiftçi Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çiftçi’den oluşan juri ile düzenenlenen yarışmada sektöre yeni tasarım ve tasarımcılar kazandırılması hedeflendi. 

GÖRSEL ŞOV YAŞANDI
İç giyim ve pijama sektörünün yaratıcı gücünün yükselmesi, özgün tasarımlarını yaratma ve satma isteklerinin güçlendirilmesi, bu kurumlardaki öğrencilerin sektöre hızla kazandırılması, yetenekli gençlerin özgün tasarımlarının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışma katılımcıların ve sektörün büyük ilgisini topladı. 
 Seçilen 10 yarışmacının tasarladıkları ürünlerin yarıştığı podyumda, izleyicilere adeta görsel bir şov yaşatıldı. Amatör bir ruhla tasarlanan bu profesyonel ürünler podyumda Miss Turkey modelleri tarafından başarıyla taşındı. 
 Kariyer Kumaş Tasarım Yarışması, yenilikçilik, sürdürülebilirlik, yaratıcılık ve ileri teknoloji gibi kavramları öne çıkaran konseptiyle bugünü olduğu kadar geleceği de belirleyecek bir yarışma olmayı başardı. Akademisyenler, sektörün duayenleri ve moda dünyasından tanınmış isimlerden oluşan bir jüri heyeti tarafından titizlikle değerlendirilen yarışma, aynı zamanda finalistlere sunduğu ödüllerle de alkış topladı. 
 Finale kalan tasarımlar, 6-8 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek Tüyap 11. Uluslararası İstanbul İç Giyim Fuarında sergilenecek.           
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)