adscode
adscode

Gençler günde 6 saat, haftada 6 gün internet başındalar…

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ile T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca ortaklaşa düzenlenen, “Gençler Arasında İnternet Bağımlılığı-Farkında Mıyız” Projesi sona erdi.

Gençler günde 6 saat, haftada 6 gün internet başındalar…
Bilim Teknoloji
İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2015 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı (Madde Bağımlılığıyla Mücadele Projeleri) kapsamında vermiş olduğu destekten yola çıkılarak 2016 yılı Ocak ayında başlatılan“Gençler Arasında İnternet Bağımlılığı- Farkında mıyız” Projesi başarıyla tamamlandı.

Tanıtım toplantısının Samsun Atakum Gençlik Merkezi’nde yapıldığı projenin en önemli ayağını Samsun, Ankara ve Kocaeli’nde gerçekleştirilen seminerler oluşturdu. 14-18 yaşları arasındaki gençlerin katıldığı bu seminerlerde, “İnternet Neden Önemli”, “İnternet ve Sosyal Medya”, “Bir Meslek Olarak Sosyal Medya Uzmanlığı”, “Bilişim Hukuku” ve “İnternet Bağımlılığı” konusunda uzman kişiler tarafından bilgiler verildi.

Proje hakkında bilgi veren İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, “ Proje kapsamında gençlerin internet kullanım alışkanlıklarını tespit edebilmek ve bu konuda bir istatistikî veri sağlayabilmek amacıyla alanında uzman bir psikolog ve sosyal medya uzmanı tarafından hazırlanan sorularla bir anket çalışması gerçekleştirdik. Bu anket uygulaması Ankara, Kocaeli ve Samsun’da yüz yüze yapılan görüşmeler yoluyla 14-18 yaş arasındaki gençlere uygulandı. Anket sonuçları alanında uzman kişiler tarafından analiz edildi.” dedi.

“Gençlerimiz internete en çok sosyal medyayı kullanmak için giriyor…”

Anket sonuçlarını değerlendiren ve bu sonuçlara göre gençler arasında internet bağımlılığının yüksek oranlarda olduğuna vurgu yapan Basa, “ 14-18 yaşları arasındaki gençlerimizin internete girme nedenlerinde ilk sırayı “sosyal medya” alıyor. %51 olan sosyal medyaya girme amaçlarını %12 eğitim, %20 oyun, %8,5 alışveriş ve %2 kumar ve bahis oyunları takip ediyor. ”dedi.

“Günde 6 saat, haftada 6 gün internet başındalar…”

Gençlerin internet başında harcadıkları zamanın yoğunluğuna dikkat çeken Basa, bu oranı günde ortalama 6 saat ve haftada ortalama 6 gün olarak açıkladı.Basa, “Sonuçlar gösteriyor ki gençlerimiz ne yazık ki kullandıkları internet ve gezindikleri sanal ortamın olumlu ya da olumsuz özelliklerini yeterince tanımıyorlar. Anket sonuçlarınagöre gençlerimizn  % 43,08’i bilgisayar ve internet güvenliği ile ilgili hukuki gelişmeleri hiçbir zaman takip etmiyor; %31,3’ü başına gelen ya da karşılaştığı bir bilişim suçunu nereye bildireceğini bilmediğini ve %65,04’ü de kredi kartı kullanarak alışveriş yaptığında kredi kartı bilgilerinin karşı tarafça saklanmasının kendisi için hiçbir zaman önemli olmadığını ifade ediyor.” dedi.

Her icadın insana hizmet ettiği ve insanı mutlu ettiği oranda değerli olduğunun altını çizen Basa, “Bu proje ile gençlere ulaşmamızı sağlayan ve bizlere destek olan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)