adscode
adscode

Gençler yaşanmış hikayeleri gelecek kuşaklara aktarıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığından “Gençler Bizi Hatırlasın” inceleme, araştırma ve belgeleme yarışması...

Gençler yaşanmış hikayeleri gelecek kuşaklara aktarıyor
Etkinlikler
Gençlik ve Spor Bakanlığı yaz tatilinde gençlerle yaşlıları buluşturarak yaşanmış fakat yazılmamış hayat hikayelerini gelecek kuşaklara aktarıyor. “Gençler Bizi Hatırlasın” yarışmasıyla gençlerimiz yaşanmış fakat yazılmamış hayat öyküleri hakkında kültür mirasçılarımız olan yaşlıları ziyaret edecekler, onları dinleyecekler ve sıra dışı hayat hikayelerini kaleme alacaklar.

Gençler arasında gönüllülük bilincini ve kültürünü oluşturmak, gençlerin yaşlı büyükleri ziyaret etmelerini, tarihi, kültürel, geleneksel değerlerimizi tanımalarını, yaşatmalarını sağlamak, yaşlılarla bağlarını güçlendirmek ve saklı kalmış hayat hikayelerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla hazırlanan yarışma yaz tatili süresince iki bayram geçirecek gençler için büyük bir fırsat sunuyor. 

Yarışma 14-29 yaş arası bütün gençlere açık. Ayrıca yarışmaya ortak mirasımızı paylaştığımız Balkan ülkelerinde yaşayan gençlerimizde de katılabilecekler.  Yarışma şartnamesi ve detaylı bilgi için gençler www.gencgonulluler.gov.tr/genclerbizihatirlasin web adresini ziyaret edebilirler.

Yarışmada birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve mansiyon ödülü olarak da bin TL verilecek. Yarışma için bir de ödül töreni düzenlenecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)