adscode
adscode

Gençlerin Gözünden Gençlik Politikaları

Kamunun Gençlere Ulaşabilmesi ve Özerk, Özgür ve Aktif Genç Yurttalar için Gençlik Politikalarının Yeniden Düşünülmesi Gerekiyor!!

Gençlerin Gözünden Gençlik Politikaları
Türkiye'den Haberler
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Şebeke; Gençlerin Katılım projesi kapsamında, Konda Araştırma ve Danışmanlık'ın eliyle, Türkiye çapında, genç yurttaşların gözünden gençlerin siyasi,toplumsam ve ekonomik yaşama katılımları ve yurttaşlık algılarını irdelemek amacı ile bir saha araştırması gerçekleştirdi. 

18-24 yaş arası 36 il 203 mahalle ve 11 öğrenci yurdunda 2.500'e yakın genç yurttaşların dahil olduğu "Türkiye'de Gençlerin Katılımı" başlıklı araştırmanın ön bulguları çarpıcı sonuçları gözler önüne seriyor. Bur araştırmanın sonuçlarına dayalı olarak yayınlanan ikinci araştırma " Türkiye'de Gençler ve Siyası Katılım: Sosyo-ekonomik Statü Fark yaratıyor mu? üçüncü araştırma ise " ÖZerklik ve Özgürlükler Açısından Türkiye'de Gençlik Politikaları" başlıklarını taşıyor. TBMM tutanaklarına dayalı olarak yapılan 4. araştırma ise " Meclisin Gençlik Söylemi" başlığını taşıyor. 19 Mayıs Gençlik Haftası öncesinde Şebeke Projesi kapsamında yayınlalan 4 araştırma gençlik politikalarına gençlerin gözünden bakıyor ve önemli sonuç ve politika önerilerine yer veriliyor.

ULAŞILAN SONUÇLAR;

TÜRKİYE'DE GENÇLER ÖZERK Mİ? 

TÜRKİYE'DE GENÇLİK POLİTİKALARI !


TÜRKİYE’DE GENÇLER VE SİYASİ KATILIMI !

MECLİSTE GENÇLİK SÖYLEMİ !

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)