adscode
adscode

GENEL BAŞKAN: “SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINSIN”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli çalışanların kadroya alınması için çağrıda bulundu.

GENEL BAŞKAN: “SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINSIN”
Sendikalar

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ülkemizde eğitim ve sağlık başta olmak üzere, devletin asli ve sürekli işlerinin gördürülmesinde dahi 4-B statüsünde kamu çalışanlarının istihdam edildiğini hatırlatarak; kamu işvereninin 657 Sayılı DMK’nın 4-B maddesinin ihdas edilme gerekçesine aykırı bir tasarrufu ortaya koyduğunu bildirdi.

2011 yılında çıkarılan 632 sayılı KHK ile 232 bin 4/B’li kamu çalışanının kadroya geçirildiğini, kadroya geçirilenlerin 68 binin öğretmen olduğunu kaydeden Geylan, “Ne yazık ki 2016 yılından itibaren sözleşmeli öğretmen alımı tekrar yapıldı. Sözleşmelilikle mücadelesi çok eskilere dayanan sendikamız zaman kaybetmeden sözleşmeli istihdamın iptali için dava açtı. Yargı bu konuyla ilgili hala bir karar vermedi. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz nettir: Tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilerek, sözleşmeli istihdamın tamamen ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Geylan, Hükümete çağrıda bulunarak, 2011 yılında yaptığı gibi bir kez daha yanlıştan dönmeye ve tüm sözleşmeli çalışanları kadroya almaya davet etti.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun memuru tanımlayan 4-A maddesi, asli ve sürekli kamu hizmetlerini yürütenlerin devlet memurları olacağına vurgu yapıyor. 

DMK’nın 4-B maddesi ise ‘zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere’ geçici işlerde çalıştırılacak görevlileri istihdam etmek için ihdas edilmiştir.

Ancak maalesef hali hazırda eğitim ve sağlık başta olmak üzere, devletin asli ve sürekli işlerinin gördürülmesinde dahi 4-B statüsünde kamu çalışanları istihdam edilmektedir.

Yani kamu işvereni, aslında, kanunun ilgili maddesinin ihdas edilme gerekçesine aykırı bir tasarrufu ortaya koymaktadır.

Hükümete çağrıda bulunuyor ve 2011 yılında yaptığı gibi bir kez daha yanlıştan dönmeye ve tüm sözleşmeli çalışanları kadroya almaya davet ediyorum.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)