adscode
adscode

GEOTMETRİ İLE DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARI BELİRLEYİCİ

İki aşamalı gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminin (TEOG) ikinci dönem sınavlarının ilki bugün gerçekleşti. Tüm öğrenciler TEOG – 2’den iyi bir sonuç almak için ter döktüler.

GEOTMETRİ İLE DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARI BELİRLEYİCİ
Sınavlar
Bugün yapılan birinci oturumda öğrenciler, sırasıyla “Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” derslerinden sınava girdiler.

Bilfen Ortaokulları Bölüm Başkanlarının sınava giren öğrencilerden aldıkları bilgiler doğrultusunda hazırlanan TEOG yorumları aşağıdadır:

Bilfen Ortaokulları Türkçe Bölüm Başkanı – Sündüs DEMİRDAĞ TUNCER

TÜRKÇE NİHAYET YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ…


Türkçe soruları kazanımlara uygun şekilde hazırlanmıştır. Konuların dağılımına baktığımızda “3 Sözcükte Anlam, 3 Cümlede Anlam, 8 Paragrafta Anlam, 5 Dil Bilgisi ve 1 Edebi Tür” bilgisinden soru sorulduğunu görüyoruz. Sınavın hem 1. TEOG hem de 2.TEOG kazanımlarının sorgulandığı oldukça net ve anlama becerisini ön plana çıkaran sorulardan oluşturulduğu görülmektedir. Türkçe sınavı; düzenli çalışan, soruları doğru okuyup analiz eden öğrencilerin doğru cevaplayacağı bir sınav olmuştur.



Bilfen Ortaokulları Matematik Bölüm Başkanı – Ali KESKİN

MATEMATİK SINAVINDA GEOMETRİ SORULARI ZORLADI!


TEOG - 2 Matematik sınavı kazanımlara uygun, orta seviyede hazırlanmıştır. Özellikle kareköklü sayılar diğer kazanımlarla sarmal olarak soruların içinde kullanılmıştır. Sorular açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir. Özellikle geometri soruları görsel zenginlikte olup hem dikkatli okumayı hem de çizim yapmayı gerektiren sorulardır. Cebirsel ifadelerin ağırlıklı olduğu sorular mevcuttur. Dolayısıyla geometri soruları belirleyici olmuştur.


Bilfen Ortaokulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı – Esra KIZILTAŞ

BİLGİSİNİ DOĞRU YORUMLAYABİLEN KAZANDI!


Öğrenciler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatına göre toplam “beş ünite” den ve bu ünitelerdeki kazanım sayılarına göre toplamda “37 kazanım” dan sınava girdiler. Bu sene sınavdaki soru dağılımı “Kaza ve Kader İnancı” ünitesinden 1 soru, “Zekât, Hac ve Kurban İbadetleri” ünitesinden 6 soru, “Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Hayatından Örnek Davranışlar” ünitesinden 6 soru, “Kur’an’da Akıl ve Bilgi” ünitesinden 3 soru, “İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar” ünitesinden 4 soru şeklinde sıralandı.

Bilgiyi ölçen, öğrencilerimizin muhakeme güçlerini de kullanmalarını gerektiren, ayrıca görsel okuma sorularına da yer verilen sınav, kazanımlara uygun nitelikte kaliteli bir sınavdı. Soruları doğru okuyan ve okuduğunu iyi yorumlayan öğrencilerimiz bu sınavdan iyi bir sonuç alabilir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)