adscode
adscode

Gireyim mi bekleyeyim mi?

Yüz binlerce aday için zor bir süreç. Önlerinde iki seçenek var. Ya hayallerinden vazgeçip, boş buldukları bir yere girecekler ya da bekleyip, gelecek yıl, şanslarını bir kez daha deneyecekler!

Gireyim mi bekleyeyim mi?
Milliyet Diyalog
Kolay verilecek bir karar değil. Çünkü her iki durumda da, geride pek çok soru işareti kalacak.

Örneğin, gelecek yıl beklendiğinde, her şey, bugünden daha mı iyi olacak? Hiçbir şeyin garantisi yok. Yine aynı şekilde, bu yıl, bir yere girdiğinizde, ortaöğretim başarı puanınız, yarı yarıya düşeceği için gelecek yıl, tekrar sınava girseniz dahi, yarışa, on binlerce adayın gerisinden başlayacaksınız…

Böylesi durumlarda, en kötü karar, kararsızlıktan iyidir deyip, bir karar alacak ve sonrasını unutacaksınız.

Yoksa huzursuzluğunuz tavan yapar ve o da yanlış kararlar almanıza neden olabilir!.. Az değil, tam 273 bin boş kontenjan var. Tıptan mühendisliğe, hukuktan PDR’ye ne ararsanız var.

Ama asıl sorgulanması gereken, ne olursa olsun, bu yıl bir yere girmek istiyor musunuz yoksa şansınızı gelecek yıl bir daha denemekten yana mısınız?

Gelecek yılı düşünüyorsanız, ek yerleştirmede, sadece kazandığınızda, size gelecek yılı unutturacak bölümleri yazın.

Olursa sevinirsiniz, olmazsa gelecek yıl için hemen kolları sıvayıp, hazırlıklara başlarsınız. Artık yeter, bu yıl, mutlaka bir yere girmek istiyorum diyorsanız, kazandığınızda, mezun olacağınız bölümleri tercih listenize almalısınız.

Bu illa da yanı başınızda olmasın, nerede bulursanız oraya gidin. Ya da yaşadığınız kentte, çok istediğiniz bir vakıf üniversitesi varsa, başka bir kente gidip yapacağınız masrafla, ailenizin yanında kaldığınızda masrafları kıyaslayıp, farklı seçenekleri düşünebilirsiniz.

Siz, siz olun, kazandığınızda havalara uçmayacağınız, mezun olduğunuzda işsizler kervanına katılacağınız bölümleri yazmayın!

60 bine yakın aday, birinci yerleştirmede, kazandığı halde kaydını yaptırmadı ve gelecek yıl şansını da zora soktu! Sakın onlardan biri olmayın!

Bu yıl, ek yerleştirmeden sonra 200 binden fazla kontenjan boş kalacak.

Kimi istenmediği için kimi de, o puan türünde barajı aşan yeterince aday olmadığı için.

İşte bu yüzden, YÖK ve ÖSYM, diğer adayların haklarının yenmeyeceği yeni kurallarla, 3. bir yerleştirme hakkı tanırsa hiç fena olmaz, milli servet ve hayaller boşa gitmez…

Ek yerleştirmede, herkese gönlünce bir üniversite diliyoruz…


MİLLİYET

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)