adscode
adscode

Girne Amerikan Üniversitesi Safranbolu'da uçuş okulu açıyor

Karabük'ün UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınan Safranbolu ilçesi, kültür turizminin ardından mikrolight hava araçlarıyla yapılan uçuş ve eğitimi konusunda adını duyurmaya hazırlanıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Safranbolu'da uçuş okulu açıyor
Üniversite
2009 yılından itibaren mikrolight hava araçları ile yapılan turistik gezilere şimdi de hafif hava aracı pilotu yetiştirme eğitimleri ekleniyor. Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri uçuş eğitimlerini Eylül ayından itibaren Safranbolu'da alacak.

Karabük'ün UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınan Safranbolu ilçesi, kültür turizminin ardından mikrolight hava araçlarıyla yapılan uçuş ve eğitimi konusunda adını duyurmaya hazırlanıyor. 2009 yılından itibaren mikrolight hava araçları ile yapılan turistik gezilere şimdi de hafif hava aracı pilotu yetiştirme eğitimleri ekleniyor. Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri uçuş eğitimlerini Eylül ayından itibaren Safranbolu'da alacak.

Toplam 2 bine yakın tescilli ve koruma altında bulunan tarihi yapılarıyla Türkiye'de korumanın başkenti olarak anılan Safranbolu'da her geçen turizm çeşitliliği artıyor. Yaklaşık 5 yıldır Mikrolight tipi uçaklara yapılan turistik gezilerle de ismini duyuran Safranbolu, hafif hava araçları pilotu yetiştirme konusunda da iddialı.

Türk Hava Kurumu Safranbolu Şube Başkanı Mustafa San’ın girişimleri, Kadıoğlu Şehzade Konakları'nın sponsorluğunda 5 yıldır üç binden fazla Mikrolight tipi hava araçı gezi yaptıklarını belirten Lütfi Yüzüak, artık uçuş eğitimi konusunda da çalışmalara başladıklarını belirtti.

Yüzüak, 2009 yılından itibaren mikrolight tipi uçaklarla 3 binin üzerinde uçuş yaptık. 70 kişiye bu konuda eğitim verdik. Şirketimizin hisselerini alan Girne Amerikan Üniversitesi bölgesel olarak açacağı kursları burada vereceğiz. Bu şu demek; bu yılın Eylül ayından itibaren Safranbolumuzda Mikrolight uçuş okulu açılacak ve bu konuda pilot yetiştirmeye başlayacağız."

Turizm potansiyelinin bir kat daha artacağını belirten Yüzüak, "Girne Amerikan Üniversitesi 5 kıtada okulları olan bir üniversite, öğrenci potansiyeli hayli fazla olan bir üniversite. Bu üniversite bünyesinde açılacak okul sayesinde öğrenciler buraya eğitim görmeye gelecekler, doğal olarak bu da turizm potansiyelini artıracak." dedi. Batı Karadeniz bölgesinin havacılık konusunda bakir bir bölge olduğunu belirten Yüzüak, "Batı Karadeniz bölgesinde havacılık konusunda fazla bir faaliyet yapılmamış. Bu sayede bu bölgede havacılık faaliyetleri de başlayacak. Safranbolu öncü ve söz sahibi olacak." diye konuştu.

Mikrolight uçuşlarına sponsor olan Kadıoğlu Şehzade Konakları'nın sahiplerinden Güray Şenol ise bu konuda tüm turizm yatırımcılarının destek olmaları gerektiğini belirtti.
Şenol, "1990 yılından günümüze kadar ilçemizde turizmin ilerlemesi konusunda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz. İlçemizde turizmi çeşitlendirmek için ne yapılması gerekiyorsa, elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Bu konuda 2009 yılında açılan mikrolight uçuşlarının ilçemize alternatif bir turizm çeşidi katacağını düşünerek, destek olduk. Sadece biz değil valilikten yerel yönetimlere kadar herkes bu konuda bu uçuşların yapılması için destek oldu. İlçemizde turizmin daha ileriye gitmesi için tüm turizm yatırımcıların elini taşın altına koyması gerekiyor. Böylece ilçemizin adı tüm turizm faaliyetlerinde adını duyurmuş olur. Ayıca Girne Amerikan Üniversitesi'nin açacağı bu okul da ilçemizdeki turizme ivme kazandıracaktır." diye konuştu.
Öte yandan Safranbolu'da mikrolight uçuşları için altyapı çalışmaları sona erdi. Girne Amerikan Üniversitesi Safranbolu Mikrolight uçuş eğitim okulu'nda akademik uçuş eğitimlerinin Eylül ayında başlamayacağı belirtildi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)