adscode
adscode

Görme Engelliler İçin "Dokunulabilir Yıllık"

Görme engelliler için "Dokunulabilir Yıllık" yaptırıldı.

Görme Engelliler İçin "Dokunulabilir Yıllık"
Bilim Teknoloji
Okuldayken her gün görüştüğümüz, ailelerimizden bile çok vakit geçirdiğimiz arkadaşlarımız, okulun bitmesiyle hayatımızdan çıkıyor.

Aralarından birkaç tanesiyle dostluğumuz sürüyorsa, kendimizi şanslı sayıyoruz. Ancak hiçbir zaman aklımızdan çıkmıyorlar ve ne zaman o günleri tekrar hatırlamak istesek, yıllığımızı açıp, bizim için yazdıkları güzel sözleri okuyoruz.

Peki ya görme engelliler? Onların yıllıklarını açıp, arkadaşlarıyla fotoğraflarına bakması pek de mümkün değil. Peki bu arkadaşlarını unutacakları anlamına mı geliyor?

Güney Kore’de hizmet veren 3D TEK adlı şirket, bunu düşünerek bir çalışma hazırladı.

Seul’daki Ulusal Görme Engelliler Okulu ile işbirliği yapan şirket, genç öğrenciler için “Dokunulabilir Yıllıklar” yaptı.

Görme engelli öğrencileri görüntüleyen şirket, daha sonra 3 boyutlu yazıcılar kullanarak, öğrencilerin küçük birer büstünü yaptırdı.

Öğrenciler mezun oldukları gün diplomalarıyla beraber bir de bu büstleri aldılar. Böylece birbirlerini sonsuza dek hatırlayabilmeleri için mükemmel birer hediyeye sahip oldular.

Fakat çalışmanın en can alıcı noktası, belki de son cümlelerinde yatıyor. “Bazıları 3 boyutlu teknolojinin çok geliştiğini, hatta bu teknoloji sayesinde silah üretmenin bile mümkün olduğunu söylüyor. Biz ise, dünyayı daha iyi bir hale getirmek için kullanılabileceğini düşünüyoruz.”

Haberin devamı için tıklayın!

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)