adscode
adscode

‘GREAT Startup’ Yarışmasını Kazananlar Açıklandı

‘GREAT’ kampanyası kapsamında Türkiye’nin genç teknoloji girişimcileri arasında düzenlenen ve 186 başvurunun yapıldığı ‘GREAT Startup’ yarışmasının sonuçları, İstanbul’da düzenlenen ‘Birleşik Krallık…

‘GREAT Startup’ Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
Etkinlikler
5 kategorideki yarışmada birinci olan şirketler, Birleşik Krallık’a seyahat hakkı ve Birleşik Krallık’ta iş kurmak için danışmanlık hizmeti alma olanağı kazandı
 
Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla Birleşik Krallık hükümeti tarafından yürütülen GREAT kampanyası kapsamında Türkiye’deki genç teknoloji şirketleri arasında düzenlenen ‘GREAT Startup’ yarışması sonuçlandı.
186 başvurunun yapıldığı yarışmayı, ‘Kadın Teknoloji Girişimcisi’ kategorisinde www.vitringez.com e-ticaret sitesi ile Natali Yeşilbahar, ‘Üniversiteli Genç Girişimci’ kategorisinde 7 farklı sosyal medya uygulaması sunan www.visionteractive.com ile Onur Candan, ‘Anadolu’dan Teknoloji Girişimcisi’ kategorisinde cloud üzerinden callcenter hizmeti sunan www.alo-tech.com ile Cenk Soyak, ‘Sosyal Teknoloji Girişimcisi’ kategorisinde yemek sitesi www.favoreat.com ile Verda De Eskinazis kazandılar. ‘Jüri Özel Ödülü’nü ise seyahat turizm siteleri http://cloudarena.com ve HotelRunner projesi ile Arden Agopyan kazandı.

Sonuçların açıklanmasının ardından yarışmacı şirketleri ve kazananları kutlayan Birleşik Krallık Başkonsolosu ve Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) Türkiye, Orta Asya & Güney Kafkaslar Genel Direktörü Leigh Turner, jürinin son derece başarılı projeler arasında seçim yapmakta zorlandığını belirtti. Turner sözlerini şöyle sürdürdü; “Başvuru sayısının çokluğu ve projelerin niteliği bize böyle bir yarışma düzenlemenin ne kadar yerinde ve faydalı bir karar olduğunu gösterdi. Kazanan girişimciler için şimdi önemli bir fırsat var. Ödül olarak sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek işlerini daha da geliştireceklerine, büyüteceklerine inanıyorum. Bu projeler Türkiye ve Birleşik Krallık arasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanında işbirliklerinin gelişmesine de katkı sağlayacak” dedi.
Startup yarışmasında kategori birincisi olan şirketler risk sermayesi şirketlerinin de yer aldığı Birleşik Krallık seyahatine katılım hakkı, Birleşik Krallık’ta iş kurmak isteyenlere danışmanlık, ilgili kişilerle tanışma ve Birleşik Krallık’ta iş yapmakta olan kişi ve şirketlerle tanışma ve fikir alışverişinde bulunma olanağı kazandılar.
Türkiye’deki genç teknoloji girişimcilerini hedefleyen ‘GREAT Startup’ yarışması Türkiye’de yaşayan, en az bir yıl önce kurulmuş şirketinde ana hissedarlardan biri olan, 40 yaşını geçmemiş tüm girişimcilerin başvurularına açıktı. 180’den fazla katılımcı şirket şu kriterlere göre değerlendirildi; Yeni bir ürün ve hizmet fikrini geliştirme, özgün bir iş modeli/iş fikri oluşturma, girişimcilik ruhu ve risk alabilme, sürdürülebilir bir şirket stratejisi oluşturma, geleceğe yönelik sağlam bir iş planı, bulunduğu pazara hakimiyet ve kuruluştan bugüne büyüme hızı.
5 farklı kategoride ödül dağıtan yarışmanın jurisi ise şu isimlerden oluşuyordu;
Leigh Turner - Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve UKTI Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkasya Genel Direktörü, Daniel King - UKTI Küresel Operasyonlar Hızlı Büyüyen ve Gelişmekte Olan Pazarlar Başkanı, James Tyler - Telecity Group International Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcı, Ali Sabancı - Pegasus Havayolları CEO’su, Nevzat Aydın - Yemek Sepeti.com CEO’su, Canan Özsoy - GE Türkiye CEO’su, Sina Afra - Markafoni.com kurucusu, Ümit Boyner – Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi, M. Rauf Ateş - Capital, Ekonomist, Startup Business Genel Yayın Yönetmeni, Fatih İşbecer - Monitise Turkey CEO’su, İhsan Elgin - Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü, Tuğrul Tekbulut - Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı ve Hasan Aslanoba - Angel Investor / Aslanoba Grubu Kurucusu.






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)