adscode
adscode

Grip Yatağa Düşürüyor

Son bir aydır, öksürük, burun akıntısı ve baş ağrısı şikayetleriyle hastanelere başvuranların sayısı arttı. Bakanlık “Domuz gribi değil. Maalesef daha ağır geçen H3N2 virüsü” açıklaması yaptı.

Grip Yatağa Düşürüyor
Sağlık
Son dönemde birçok kişinin aynı belirtilerle hastanelere başvurması üzerine bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, bu virüsün domuz gribi değil, daha da ağır geçen H3N2 virüsü olduğunu açıkladı. Uzmanlar virüs konusunda önemli uyarılarda bulundu: Hasta olanlar kesinlikle işe, okula gitmesin, toplum içine çıkmasın. Salgın git gide yayılabilir. Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar kesinlikle aşı yaptırsın. Her hasta en az 1 hafta dinlenmeli, risk grubundakiler mutlaka doktora görünmeli. İlk 48 saate dikkat edin. Geç kalmayın.

Mutlaka doktora görünün

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları Derneği (EKMUD) Başkanı Prof. Hakan Leblebicioğlu, öncelikle virüsten korunmak için mutlaka ellerin sık sık sabunla yıkanması gerektiğini, hapşırırken ve öksürürken ağzın temiz bir mendille; mendil yoksa kol ile kapatılması gerektiğini belirtti. Antiviral ilaçların gribin başlangıcındaki ilk 48 saatte etkili olduğunu anlatan Leblebicioğlu, “Bunlarında mutlaka doktor tarafından verilmesi gerekir. Size uygun ilacı hekim yazmalı. Özellikle antibiyotikler, mutlaka gerekli dozda ve sürede kullanılmalı” dedi.

Okula, işe gitmeyin

Leblebicioğlu, gribe yakalanların kalabalıklardan uzak olması gerektiğini bunun için, çocukların okula, çalışanların işe gitmemeleri gerektiğini anımsattı. Dinlenmeyi, evin sık sık havalandırılmasını ve bol sıvı tüketilmesini önerdi. Kalp, kanser, kronik hastalığı olanlara grip aşısı önerildiğini ve bunun zamanının genelde Ekim olduğunu belirten Leblebicioğlu, “Ancak aşı yaptırmak için hala geç değil. Bu aylarda da grip aşısı yaptırılabilir” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)