adscode
adscode

Gülhane Tıp Fakültesinin 'ilk sivil doktorları' mezun oldu

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilen "Gülhane Tıp Fakültesi" bu yıl ilk sivil mezunlarını vererek, tıp camiasına 104 doktor kazandırdı.

Gülhane Tıp Fakültesinin 'ilk sivil doktorları' mezun oldu
Eğitim
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilen Gülhane Tıp Fakültesi, bu yıl ilk sivil mezunlarını vererek, tıp camiasına 104 doktor kazandırdı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninin Gülhane Şehit Tabip Üsteğmen Halil Akçiçek Konferans Salonu'nda düzenlendiğini söyledi.

Erdöl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesinden 8'i misafir askeri personel (MAP), 104'ü sivil olmak üzere toplam 122 öğrencinin diplomalarını aldığını bildirdi. 

Gülhane Tıp Fakültesinin tıp eğitiminde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Erdöl, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilen kurumun eğitim faaliyetlerinin kesintisiz devam ettiğini aktardı.

Gülhane'nin isminin devam etmesini arzuladıklarını dile getiren Erdöl, bu nedenle ismin Gülhane Tıp Fakültesi olarak değiştirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu konudaki destekleri için teşekkür eden Erdöl, şöyle konuştu:

"Gülhane'nin isminin yaşaması gerektiğine inanan, Gülhane’de emek vermiş, çalışmış bir kişi olarak mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Üniversitemiz yasa gereği, güvenlik birimlerimizin sağlık danışmanı konumundadır. Sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız. Gülhane Tıp Fakültemizin bu sene 150 sivil öğrencisi olacak. Bunlara ilave olarak, 120 üniformalı askeri öğrencimiz olacak. Bu öğrenciler eskiden olduğu gibi üniformalarıyla okuyacaklar. Askeri Tıp Fakültesi geleneğimiz devam edecek."

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerinden de Gülhane Tıp Fakültesine 100 kontenjan ayrıldığını bildiren Erdöl, tıp fakültesine dahil olacak öğrencilerin 80'inin erkek, 20'sinin kız öğrencilerden oluşacağını söyledi. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)