adscode
adscode

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

...

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek
Kuruluş tarihi: 2008
Bulunduğu il: Gümüşhane
Akademik birimleri: Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, İlahiyat, Edebiyat, Sağlık Bilimleri ve Turizm olmak üzere 7 fakültesi; 2 enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 10 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 18.958 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 18 profesör, 50 doçent, 183 doktor öğretim üyesi, 172 öğretim görevlisi, 212 araştırma görevlisi, olmak üzere 632 akademik personeli var.
Burs olanakları: Maddi desteğe ihtiyacı olanlara Sosyal Tesisler’de yemek bursu ve üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı çalışma imkânı sağlanmakta.
Yurt olanakları: KYK’ya bağlı yurtlarda 3170 kız ve 1620 erkek olmak üzere 4790 öğrenci kontenjanı mevcut.
Öğrenci kulübü sayısı: 36 öğrenci kulübü bulunmakta.
Yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerle anlaşmaları: Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki Etiketi (DS Label) onayını alan üniversitede, mezunlar, diplomalarıyla birlikte aldıkları bu belgeyle AB eğitim alanında olan 47 ülkede iş başvurusu yapabilmekte. Erasmus kapsamında 13 ülkede 32 üniversite ve Mevlana kapsamında 9 üniversiteyle ikili anlaşması var. Farabi kapsamında da Türkiye’de 75 üniversiteyle öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılmakta.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Şehir-üniversite bütünleşmesine önem veren Gümüşhane Üniversitesi, öğrencilerinin güvenlik, barınma ve sosyal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabileceği ortamlar oluşturmak için şehirle birlikte çalışmalar yapmaktadır. Kampüs alanında ve çevresindeki yurtlar sayesinde öğrenciler herhangi bir ulaşım sorunu yaşamamaktadır. Gümüşhane ilimiz butik bir üniversite şehri olma yolunda emin adımlar atmaktadır. Gümüşhane, doğal ve tarihi turistik çekicilikler bakımından oldukça zengin. Hafta sonları öğrencilerimizi buralara götürerek tanımalarını sağlıyoruz. Şehir merkezinde öğrencilerin yararlanabileceği çeşitli sosyal, sportif ve diğer aktivitelerin yanında, çeşitli ihtiyaçlarını giderecekleri alanlar hızla yayılmaktadır. Üniversitemizde teorik eğitimin yanında, uygulamalı eğitimlerde verilerek öğrencilerin çalışma hayatına daha donanımlı ve birikimli bir şekilde mezun olması sağlanmaktadır. Fakültelerimizde kurduğumuz uygulama birimleriyle öğrencilerimiz sahada çalışmaya teşvik edilmektedir. Alanında uzman akademik kadrosuyla öğrencilerine eğitim öğretim veren üniversitemiz ulusal ve uluslararası alanda birçok ödülün sahibi. Bilgi çağının gerektirdiği teknolojiyi üretme yeteneğine sahip nitelikli insanları yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bölgemizde emin adımlarla söz sahibi bir üniversite olmaya doğru hızla yol almaktayız. Bu alanda da diğer üniversitelerimiz ile işbirliği çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmekte. Gümüşhane Üniversitesi, Doğu Karadeniz Bölümü’nde yer alan 8 üniversite arasında 3. sırada yer almakta. Öğrencilerine sunduğu sosyal ve kültürel alanların yanında bilginin üretime ve teknolojiye dönüştürüldüğü bir üniversite. “Gelişen ve Geliştiren Üniversite” sloganıyla yaptığı birçok bilimsel araştırma ve çalışmalarla bölgesinin parlayan yıldızı olma konumunda.
İletişim bilgisi: www.gumushane.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)