adscode
adscode

"Günümüze kadar gelebilmiş olmamızı Mustafa Kemal ATATÜRK’e borçluyuz"

Anadolu Eğitim Sendikası, 30 Ağustos Zafer Bayramı için bir açıklama yayınladı.

"Günümüze kadar gelebilmiş olmamızı Mustafa Kemal ATATÜRK’e borçluyuz"
Sendikalar
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Kahraman Türk Ordusunun 1071 yılında Malazgirt’te kazandığı muhteşem zaferinden, 1922 yılına kadar süregelen bağımsızlık mücadelesinin son noktasıdır Büyük Taarruz. Emperyal güçlerin bir araya gelerek köleleştiremediği bu millet, 94 yıl önce bugün kurtuluş mücadelesini zaferle taçlandırmıştır.

Geride bıraktığımız 94 yıllık süreç savaşların bittiği fakat çağdaşlaşma yolunda mücadelenin bitmediği bir süreçtir. Askeri alanda kazanılan eşsiz zaferlerin ardından verilen siyasi mücadelelerle günümüze kadar gelebilmiş olmamızı şüphe yoktur ki Mustafa Kemal ATATÜRK’e borçluyuz. 

94 yıldır kararlılığından hiçbir şey kaybetmemiş olan yüce Türk ordusu ne yazık ki günümüzde de birçok alanda mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Özellikle son dönemde yaşanan olaylar ve ardı ardına gelen şehit haberleri içimize kor gibi düşmektedir. Yaşanan bu olaylar bize, bağımsızlığımızı dahili ve harici düşmanlara karşı korumanın ne kadar zor olduğunu göstermiştir. Günlük ve siyasi çıkarlar yerine milli çıkarları korumak gerektiğini en acı ve en açık şekilde tecrübe etmiş bulunuyoruz.  Bir kez daha anlaşılmıştır ki, tehdit ve saldırılar nereden ve kimden gelirse gelsin, kahraman Türk Milleti tarihine yakışan kararlılıkla en güzel karşılığı verecektir.

Büyük Taarruzun yıl dönümü olan 30 Ağustos aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri Günü olarak da kutlanmaktadır. Bu vesile ile başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tarih boyunca vatanımız ve milletimiz için mücadele etmiş tüm askerlerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, vatan savunmasında olan askerlerimizi saygıyla selamlıyoruz. Dualarımız sizinledir.

 Anadolu Eğitim Sendikası

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)