adscode
adscode

GÜRER: “1.380.677 ÖĞRENCİ TAŞIMALI EĞİTİM ALIYOR.”

NİĞDE KÖYLERİNDE EĞİTİM UYGULAMALARINDA İSYAN...

GÜRER: “1.380.677 ÖĞRENCİ TAŞIMALI EĞİTİM ALIYOR.”
Eğitim
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Milli Eğitim müfredatı değişimiyle Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşmasının yanında kızların köylerde okula gitmesini önleyecek taşımalı eğitim uygulamalarına devam ettiğini, köy okullarının kapatıldığını, taşımalı okumak zorunda bırakılan lise köy çocuklarına yol parasını cebinizden karşılayın diyerek okullu olmalarının önünün kesildiğini ve lise yurtlarında yer bulamayan öğrencilerin mağdur olduğunu söyledi.

KIZILÖREN KÖYÜNDE YENİ ORTAOKUL KAPATILDI

Niğde ili Kızılören Köy ortaokulunun 2007 yılında Nejla Filibeli’nin annesi Rabia Filibeli adına yaptırdığını ve okulun akıllı tahtası dâhil hiçbir eksiği yokken 25 öğrenci var diye kapatıldığını belirten Ömer Fethi Gürer  “Bu kabul edilemez bir durum. Cumhurbaşkanı, Bakan çıkıp 70 kişilik sınıflarda okuduk diye geçmişe eleştiri getiriyorlar ama 25 kişilik köy ortaokulunu kapatıyorlar. Köy Muhtarı Hacı Göktekin yetkililere başvurup köy okulumuz kapanırsa kız çocuklarımızı başka yere göndermek istemiyoruz diyor ama dinlemiyorlar.  Niğde’de 2016 yılında 5.967 öğrenci taşımalı eğitim alıyor. Her yıl kapanan okullarla taşımalı eğitim artıyor. Bu durumda köyden kızını okula göndermek istemeyenler ile kız öğrenci okuma sorunu giderek artıyor. Kızıl ören köyüne gittim. Yurttaşlarımız ve öğrencilerimiz okullarımız kapanmasın istiyorlar. Her olanağı olan okul neden kapatılıyor? AKP çiftçiliği bitirdi Köyler göç veriyor. Köy halkı bizi, çocuklarımızı taşımalı eğitime zorlamaları ile ya şehre göç edeceğiz ya çocuklarımızı okulsuz bırakacağız diyorlar. Analar babalar kızlarımızı köy dışına göndermeyiz diye isyan ediyor. Yetkililere sesleniyorum. Okulun her olanağı var, binanın yeni akıllı tahtadan kalorifere değin olanakları var, 25 öğrenci var neden kapatılıyor? Halk taşımalı eğitim istemiyoruz dediğine göre mevcut okulu neden kapatıyorsunuz” dedi.

Gürer “Bu gün okul açılışında Milli Eğitim Bakanı yaptığı taşımalı eğitimi ele aldık diye açıklaması yapıyor, uygulamada ise taşımalı eğitimi artırıyor. Yazık çocuklarımız niye yollarda sürünsün diyor ama Niğde’de yeni okul kapatılıyor. Olacak işmi? Milli Eğitim Bakanına sorduğum yazılı soru önergemize yanıtta geçen yıl ülke genelinde 1.380.677 öğrenci taşımalı eğitim aldığını belirtti. Bu rakam kaç yerleşim yerinde okul kalmadığının göstergesi. Çoğu köy okulları kullanılacak durumda iken kapatılıyor. Sağlam binalarda çürümeye terk ediliyor. Yazıktır. Günahtır. Bu kadar plansız ve bu kadar sorunlu bir durumu dahi düzelteceğiz derken okul kapatıyorlar.”diye konuştu.

TAŞIMALI EĞİTİMDE LİSELİ ÖĞRENCİDEN YOL PARASI İSTENİYOR

Niğde Kömürcü köyü ziyaret eden Ömer Fethi Gürer bu köyde de taşımalı eğitim için istenen yol gideri ile perişan olan aileler ile görüştü. Vatandaşlar bu yıla kadar uygulanmayan lise öğrencilerinden taşımalı eğitimde yol parası isteği ile şaşırdıklarını ifade ettiler. Bir evde iki çocuğum lisede okuyor biz bu parayı kazanıyor muyuz da çocuğun yol parası yapalım. Hem köyde okul yok, hem çocuğumuz okusun diye taşımalı eğitime gönderiyoruz hem de yol parası bizden talep ediliyor. Anlayabilmemiz mümkün değil. Bu çocuğunuzu okutmayın demek değimli ?”dediler.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “AKP hükümetleri ülkeyi yönetmez hale geldiğini ve her alanda başarısız uygulamalar ile işi içinden çıkılmaz hale getirdiği söyledi. Köyde yaşam daralıyor, gelir düşüyor, çocuklar okumak istiyor, ama okul yok, taşımalı eğitim alacak bu kere yol parası aileden isteniyor. Köyleri Okulsuz koydukları, köylerde okumaya giden liseli öğrencilere bu kere yol parası ver diyerek lise eğitimini iyice gidilmez kılacak yanlışlar yapıyorlar. Çocuk başı aylık gelir gider 250 lira Kömürcü Köyden isteniyor. Bunu verecek durumda değil, taşımalı eğitim ödeneği kaldırılmış, Yönetmenlik değişikliği yapılmış. Bu durumda hem okulsuz hem de paralı taşımalı eğitim al deme noktasına getirilmesi kabul edilemez.   ”dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)